Презентація "Техніки управління власним емоційним станом"

Про матеріал
Практичні техніки, що мають на меті допомогти старшокласникам виплеснути накопичену напругу та оволодіти методами подолання тривожності, розвантаження та релаксації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Техніки управління власним емоційним станом

Номер слайду 2

Техніка «Витримати паузу». Незалежно від того, що вам хотілося б сказати в момент, коли емоції переповнюють, зупиніться і витримайте паузу. Повільно порахуйте про себе до тридцяти, після чого можна знайти розумніше рішення, ніж просто виговоритися і виплеснути свої емоції назовні. Повільна лічба фактично відтерміновує реакцію, яка пов’язана з напруженням м’язів. Розслаблення м’язів зменшує інтенсивність негативної емоції.

Номер слайду 3

Техніка «Зроби крок назад. Подивись на ситуацію з іншого боку» У напруженій ситуації взаємодії, в той момент, коли почали переживати емоцію, скажіть собі «Стоп» та зробіть крок назад подумки або фізично (краще зробити справжній маленький крок назад). Зробити крок назад – означає віддалитися на деяку відстань від того, чим ви в даний момент зайняті, і відокремитися від можливих неконструктивних дій, емоцій і міркувань. Відступити, щоб зібратися з думками.

Номер слайду 4

Техніка «Квадрат дихання»Ця вправа допоможе при будь-яких переживаннях і напруженнях: 4секунди вдих, 4 секунди затримка, 4 секунди видих, 4 секунди затримка.

Номер слайду 5

Техніка «Лимон»Сядьте зручно: руки вільно покладіть на коліна (долонями вгору) плечі і голова опущені, очі закриті. Подумки уявіть собі, що у вас в правій руці лежить лимон. Починайте повільно його стискати до тих пір поки не відчуйте, що «вичавили» весь сік. Розслабтеся. Запам'ятайте свої відчуття. Тепер уявіть собі, що лимон знаходиться в лівій руці. Повторіть вправу. Знову розслабтеся і запам'ятайте свої відчуття. Потім виконуйте вправу одночасно двома руками. Розслабтеся.

Номер слайду 6

Вправа «Відро для сміття» На листочках паперу запишіть всі проблемні ситуації, які заважають вам жити, не дають спокою. Потім розірвіть на дрібні шматочки свої листи із записами, подумки відпускаючи свої проблеми, і викиньте їх у відро для сміття

Номер слайду 7

Техніка «Паперові грудочки». Пригадайте ситуації, коли ви відчували почуття злості, гніву, і як вам хотілося закричати, щось або когось вдарити. А тепер аркуші паперу, які вам дали, зімніть з силою так, щоб з них вийшли маленькі грудочки «кульки». Та можете кидати їх у стінку.

Номер слайду 8

Техніка « Повітряна кулька»Візьміть до рук уявну кульку, яку Вам необхідно надути та надуваючи її випускайте з себе потоки негативного повітря ( ті емоції , які Вам заважають). Зв’яжіть кульку, а потім її відпустіть

Номер слайду 9

Техніка «Вгору по веселці» Встаньте, закрийте очі зробіть глибокий, повільний вдих. Уявіть, що разом з цим вдихом Ви підіймаєтесь вгору по веселці, а видихаючи – з’їжджаєте з неї, як з гірки.

Номер слайду 10

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
1 лютого
Переглядів
176
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку