Презентація "Технологія приготування бутербродів"

Про матеріал
Презентація "Технологія приготування бутербродів" створена для дистанційного навчання під час карантину. Містить технологію приготування та класифікацію бутербродів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розташуйте цифри у порядку зростання Б Р Д У Р Е Б Т О 6 5 9 2 7 4 1 3 8

Номер слайду 2

БУТЕРБРОДИ

Номер слайду 3

БУТЕРБРОД - це хліб з маслом. Основа бутерброда –це хліб. Для бутербродів використовують різноманітні продукти: сир, яйця, відварене м׳ясо, ковбасу, рибу, масло, зелень ….

Номер слайду 4

Бутерброди поділяються на такі основні групи: Відкриті (прості і складні); Закриті (сандвічі); Закусочні (канапе); Гарячі Бутерброди можуть мати різну форму та різні розміри

Номер слайду 5

Відкриті бутерброди Відкриті бутерброди представляють собою шматок хліба, на поверхню якого знаходиться якийсь наповнювач. ПростіГотують з одного виду продуктів СкладніГотують з набори кількох продуктів, які поєднуються за кольором та смаком

Номер слайду 6

Закриті бутерброди Це прямокутні скибочки хліба 5-6 см завширки, 1-8 см завдовшки, 0,5 см завтовшки. Вони можуть мати форму трикутника, ромба, квадрата.

Номер слайду 7

Закусочні бутерброди: канапе, тартинки, тарталетки, воловани. Готують на маленьких шматочках підсушеного або підсмаженого на маслі хліба або використовують випічку з лист.ового або прісного тіста. Замість хліба для закусочних бутербродів використовують також воловани і корзиночки (тарталетки)

Номер слайду 8

Канапе – бутерброди на один укус,малюсінькі і ніжні шматочки хліба з обрізаними скориночками

Номер слайду 9

Тартинки –схожі на канапе розмірами,але , на відміну від перших, начинка в них викладається звичайною горою посередині звичайного шматочка хліба.

Номер слайду 10

Тарталетки-невеликі кошики з пісочного або прісного тіста, наповнені салатами, паштетами,сирами іфруктами.

Номер слайду 11

Гарячі бутерброди Готують з відвареним м'ясом, куркою, з набору продуктів (ковбаси, сиру, яєць, зеленого горошку, майонезу) і рибних консервів. Для їх приготування використовують половинки булочок або пшеничний хліб, на які укладають нарізані продукти, заправляють майонезом, посипають тертим сиром і запікають в духовці при температурі 220—240°С протягом 2-3 хв. Подають гарячими на круглих блюдах, які покривають серветками.

Номер слайду 12

Вимоги до якості бутербродів. Бутерброди повинні мати привабливий зовнішній вигляд, пікантний смак і приємний аромат. Продукти акуратно нарізані, зачищені, викладені на скибочках хліба. Мають гладеньку поверхню, смак і запах властиві використаним продуктам. Хліб не черствий, товщина шматка для відкритих бутербродів 1 – 1,5 см, для закритих 0,5 см. Оформляють свіжими овочами, листковими і пряними овочами, шматочками яйця і лимона, маслинами, соусом майонезом, калиною або журавлиною. Бутербродні вироби не підлягають тривалому зберіганню, строк реалізації бутербродів не більше ніж 30 хв. 

Номер слайду 13

Правила безпечної роботи при роботі з ножем. Для обробки продуктів та приготування страв слід користуватися ножами з нержавіючої сталі. Лезо ножа має бути гострим, не пощербленим, а ручка без тріщин. Працюючи ножем, слід стежити за поставою й бути уважним. При нарізанні продуктів ніж тримати за ручку правою рукою, лівою тримати продукт, пальці мають бути підігнуті так, щоб лезо ножа було якомога далі. Нарізувати хліб, гастрономічні вироби, овочі слід на спеціальних обробних дошках. Після закінчення роботи ніж помити і витерти, тримаючи його за ручку. Передавати ніж ручкою вперед. Ножі зберігати в чохлах, підставках, у спеціально відведеному місці.

Номер слайду 14

Інструкційна картка 1 Нарізування хліба для бутербродів Послідовність виконання: Одягнути робочу форму, ретельно помити руки. Підготувати дошку для хліба й кухонний ніж, вазу для хліба. Дно вази застелити чистою серветкою. Хлібину розрізати вздовж навпіл, покласти розрізаним боком на дошку. Нарізати впоперек тонкими скибками завтовшки 1-1,5 см Батон різати скибками завтовшки 1 см ,шкільні булочки різати посередині. Нарізаний хліб скласти у вазу. Зібрати крихти, помити ніж і дошку Проаналізувати допущені помилки.

Номер слайду 15

способи нарізання хліба

Номер слайду 16

НАРІЗАННЯ КОВБАСИ

Номер слайду 17

Нарізання сиру

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Бабенко Наталія Дмитрівна
    Дякую колезі ,згадала ідею анаграм для мотивації учнів.Успіхів, творчих злетів,незгасаючого бажання творити!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Івашіна Таміла Василівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Нікітіна Ніна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Шевченко Майя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
15 лютого 2023
Переглядів
15580
Оцінка розробки
4.8 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку