Презентація "Технологія приготування виробів із дріжджового тіста"

Про матеріал
Презентація з предмету: Технологія приготування борошняних кондитерських виробів. Тема: Технологія приготування виробів із дріжджового тіста.
Перегляд файлу

image

Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту 

imageПідготувала: викладач першої категорії

Ольга Холявко

КНД-3.3

Приготування дріжджового тіста та виробів з нього

Тема уроку:

Технологія приготування багатопорційних виробів з дріжджового тіста: пироги в асортименті

image

image
Мета уроку

 

навчальна

 

розвиваюча

 

виховна

 

•сприйняття і первинне усвідомлення нової

навчальної інформації, запам`ятовування основних суттєвих факторів, понять, закономірностей

 

•розвинути у учнів загальне уявлення про особливості приготування

багатопорційних виробів з дріжджового тіста;

розвинути самостійність,

відповідальність, розвиток

творчої активності у учнів під час вивчення, обговорення та

закріплення нового матеріалу

 

•виховувати такі якості особистості, як

відповідальність, організованість,

дисциплінованість,

обов'язок, честь, гідність, порядність та скромність

учнів під час вивчення, обговорення та

закріплення нового

матеріалу; виховувати

бажання та прагнення бути конкурентоспроможними на сучасному ринку праці

 

 

Тип уроку:

урок засвоєння нового матеріалу.

 

Вид уроку:

розповідь, лекція, бесіда з учнями.

 

Матеріально-технічне забезпечення:

мультимедійний проектор, роздатковий матеріал, плакати, стенд, ілюстраційні картки.

imageМіжпредметні зв’язки:

      «Технологія приготування хлібобулочних та кондитерських виробів (Розділ «Технологія приготування бездріжджового тіста та виробів з нього»),

      «Охорона праці» (Розділ «Вимоги по дотриманню безпечних умов праці при роботі в кондитерському цеху»),

      «Санітарія та гігієна» (Тема «Санітарні та гігієнічні вимоги до приготування виробів з тіста»),

      «Облік, калькуляція і звітність (Тема  «Нормативні документи: види, призначення, використання»),

      «Устаткування підприємств харчування» (Тема «Механічне устаткування», «Теплове устаткування»)

image

Проблемна виробнича ситуація на підприємстві

Ситуація 1. Приготували дріжджове тісто, поставили для бродіння, а тісто не підходить довго. Причина?Ваші подальші дії?

image

Проблемна виробнича ситуація на підприємстві

Ситуація 2. На підприємстві під час замісу дріжджового тіста в нього додали велику кількість солі і, як наслідок, це призвело до затримання процесу життєдіяльності мікроорганізмів дріжджів. Чи є виправною дана ситуація?

image


Ситуація 3. У процесі випікання на виробах утворились тріщини. Що є причиною? Яка була ваша помилка?

image

Ситуація 4. Під час випікання багатопорційних дріжджових виробів (при температурі 220-240 градусів) на поверхні швидко утворилась рум’яна кірочка, яка при подальшому випіканні – згоріла, а середина виробу виявилась – сирою. В чому проблема? Чи можна її якось виправити? Чи виріб вже непридатний до споживання?

image

Ситуація 4. Чому під час випікання і зберігання втрачається маса виробу?

image


Творчий кулінарний міні-проект

image

image

•Технологія приготування

                    Тема уроку дріжджовогобагатопорційнихтіставиробів: пироги в з

асортименті

image• сприйняття і первинне усвідомлення нової навчальної інформації, Навчальна запам`ятовування основних суттєвих факторів, понять, закономірностей

мета уроку

Класифікація пирогів

image

Оформлення бордюру пирога

 image 

 Можна виконати сплетіння у вигляді «косички»                Можна вирізати із пласту тіста квіти 

                                                                                                                     або будь-які інші    

                                                                                                   фігурки і прикрасити композицією з них

Оформлення бордюру пирога

image

Оформлення бордюру пирога

image

Оформлення напіввідкритих пирогів

image

Оформлення напіввідкритих пирогів

image

Закриті пироги

image

image

Технологічний процес приготування закритого пирогу «Кулеб’яка»

image

Сучасні особливості приготування закритого пирогу: Кулеб’яка

image

Закріплення матеріалу До якого виду відносяться данні пироги?

image

Визначити назву виробу та вид начинки

image

image

Харчовий аукціон

Визначити назву виробу в та вид начинки в залежності від зовнішнього вигляду та набору пропонованих продуктів

image

Харчовий аукціон

image

image     Домашнє завдання                               image

        скласти технологічну схему приготування багатошарової кулеб’яки з рибною начинкою (лосось або форель);

        в основній, допоміжній та рекомендованій літературі знайти альтернативні варіанти приготування багатопорційних виробів із дріжджового тіста та технологію їх приготування;

        індивідуальне завдання: підготувати творчий мініпроект «Креативний new-виріб із дріжджового тіста»;

        випереджальне завдання: у сучасних інформаційних джерелах знайти новітню рецептуру приготування піци.

image

pdf
Додав(-ла)
Холявко Ольга
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Коберник О.М., Терещук А.І. та інші)
Додано
4 жовтня
Переглядів
219
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку