Презентація "Тексти для диктантів та списування 1-2 класи"

Про матеріал
Презентація містить тексти для диктантів та списування які можна використати у 1-2 класах
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тексти для диктантів та списування 1 - 2 клас. Підготувала вчитель початкових класів Терлич Леся Йосипівна

Номер слайду 2

Моя Україна Моя рідна країна – Україна. Це красива європейська країна. Наш народ добрий і співучий. Наша земля родюча і квітуча.

Номер слайду 3

Справжні друзі Дідусь знає багато цікавих історій. А Василько обожнює їх слухати. Дідусь і Василько справжні друзі.

Номер слайду 4

Зима Прийшла чарівниця-зима. Все навкруги біло. Дмуть холодні вітри, кружляють у танку сніжинки. Сосни і ялинки вбралися в пухнасті шуби.

Номер слайду 5

Береза Береза дуже красиве дерево. У неї білий стовбур і зелене листя. Восени з берези падають крилаті насінинки. Вітерець розносить їх по землі. З кожної вкоріненої насінини виросте нова берізка.

Номер слайду 6

Весна Настала весна. Сонце зігріло землю. Дерева вже прокинулись від сну. На темних гілках вилискують бруньки. Вони чекають свого часу, щоб викинути ніжні пахучі листочки.

Номер слайду 7

Зимовий вечір Зимовий вечір. Надворі крутить завірюха. Маленька Оленка коло вікначекає з роботи маму. Аж ось і мама. Оленка радісно махає їй рукою.

Номер слайду 8

Весна Настала весна. Сонце зігріло землю. Дерева вже прокинулись від сну. На темних гілках вилискують бруньки. Вони чекають свого часу, щоб викинути ніжні пахучі листочки.

Номер слайду 9

Джерело У яру було джерело. Вода в ньому чиста і холодна. Над ним росла верба. Під вербою люди відпочивали. Одного разу діти пили воду. Вони залишили тут кухлик.

Номер слайду 10

Перші квіти Пригріває сонечко. З'явилися перші квіти. Вилізла погрітися на сонці муха. Вона ще квола. А ось перший метелик. Сів на кульбабку і п'є сік.

Номер слайду 11

Сад Біля школи великий сад. У ньому ростуть сливи, вишні і яблуні. Навесні сад зацвів. У бджілок почалася робота. Сідають вони у квіточку, немов у колисочку. Медок збирають.

Номер слайду 12

Кіт Мурчик Живе у нас котик. Шубка м'яка та гладенька. А кігті довгі та гострі. Я його кличу Мурчиком. Тоді він біжить до моїх ніг і треться. А зараз Мурчик сидить біля нірки. Це він мишку ловить.

Номер слайду 13

Липа Біля двору цвіте липа. Квіти жовтенькі і дуже пахучі. Раді цій порі бджоли. Стара кучерява липа виділяє багато нектару. А ще липа – лікар. Допомагає людям позбутися застуди. П'ють вони чай з липового цвіту і зміцнюють здоров'я.

Номер слайду 14

Прийшла весна Сонечко посилає на землю свої промінці. Почав зникати сніг. Загомоніли веселі струмочки. На дахах будинків плачуть бурульки.

Номер слайду 15

Каштан На подвір’ї росте велике дерево. Це каштан. Його квіти, наче великі свічки. Влітку він дає нам тінь. Восени із колючих кожушків визирають каштанчики.

Номер слайду 16

Гарно на природі! У різні пори року приємно побувати у лісі, на полі, біля річки. Милують око різно- кольорові квіти на лузі. Корисно вдихати чисте повітря соснового лісу. Чудово відпочити на березі маленької річки.

Номер слайду 17

Великий поет Поліна Михайлівна розповіла дітям про Тараса Шевченка. Великий український поет народився в селі Моринці. Його життя було важким. Діти читали вірші Шевченка.

Номер слайду 18

На городі Росли на городі овочі. Це була велика і дружна сім'я. Товстий гарбуз виліз на тин. Жовта диня вигрівалась на сонечку. Огірочок дрімав під зеленими листочками. Червоний помідор пишався своєю вродою. А кріп розправив вуса і стояв на сторожі.

Номер слайду 19

Граки Настала осінь. З дерев осипалося листя. Потім розгулялися дощі. Стало холодно. Жучки і черв'ячки поховалися під корою дерев. Граки сиділи на тополі. Вони довго про щось кричали. А потім знялись і полетіли в теплі краї.

Номер слайду 20

Восени Падають із дерев листочки. Лежать у землі й тихо розмовляють. Від цього гомону в лісі буває шарудіння. А зайчик тоді боїться. Насторожився і слухає. Чи не лисичка це? Заховався під кущем і тихо сидить. Чекає зими. Вона накриє листочки сніжком. Вони і мовчатимуть.

Номер слайду 21

Травень Дерева і кущі поспішають прибратися до свята весни. Зеленіє молода травичка. З'явилися перші фіалки. Понад річкою синіють незабудки. Зацвіла запашна суниця.

Номер слайду 22

Горобина Росте край дороги горобина. Навесні вона зеленіє ніжним листячком. Влітку її кетяги набирають соку і червоніють. Та особливо гарна горобина восени. Стоїть, мов дівчина в українському одязі. Червоне намисто, яскравий віночок. Взимку ласують її ягідками багато птахів. Красиве і корисне це дерево.

Номер слайду 23

Сосна Навесні Сергійко посадив у землю малесеньку сосну. Хлопчик часто напував її водичкою. Біля сосни зазеленіла ніжна трава. Вранці на неї опускалася роса. Часто Сергійко сидів біля своєї сосни на травичці. Він милувався чудовим деревцем. А ще хлопчик мріяв посадити сосновий ліс.

Номер слайду 24

Рушник В Україні здавна вишивали рушники. Жодне свято не обходилось без них. Рушники на стінах, на образах, на паляниці хліба. Готуючись до заміжжя, вишивала свої рушники і наречена. У кожній місцевості свої кольори, свої орнаменти. Рушник – це символ нашого народу, це оберіг роду. І найкращий той, що вишивала мама.

Номер слайду 25

Годівничка Усюди хазяйнує зима. Вкрила землю снігом, а ріки і озера – льодом. Де пташкам шукати їжу? Вирішили діти зробити годівничку. Повісили її на дерево та щодня сипали туди корм. Насипали і заховалися. Поспішають до годівнички синиці, пурхають горобчики. А дятлик підкрадається. А потім упаде на годівничку і порозга-няє всіх. Сам дзьобає їжу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Єрохіна Наталія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бондаренко Катерина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Аврамова Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 січня 2022
Переглядів
23140
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку