Презентація "Телемюзикл"

Про матеріал
Презентацію розроблено згідно підручника "Музичне мистецтво" Л.Г.Кондратової, для проведення дистанційного навчання учнів сьомих класів. Містить відеоматеріали.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Телемюзикл Дистанційний урок№29 Музичне мистецтво. Сьомий клас. Тодорович А. Я. Підручник «Музичне мистецтво. 7 клас» Л. Г. Кондратова

Номер слайду 2

Мета уроку: Розвивати вміння аналізувати засоби художньої виразності,завдяки яким створюються музичні образи.4 Розглянути телемюзикл, як жанр сучасного мистецтва.1 Навчитись визначати особливості телевізійних версій мюзиклу.2 Удосконалювати вміння сприймати та аналізувати твори.3 Виховувати любов до творів мистецтва. 5

Номер слайду 3

Пригадайте. Стилі та напрями сучасної музики. Джаз. Рок. Рок-н-рол. Популярна музика. Диско. Шансон. Авторська бардівська пісня

Номер слайду 4

Мюзикли перейшли з театру в кіно із зародженням звукового кіно. Розквіт мюзиклу як кіножанру відбувся в США на межі 1930-1940-х років. Класика цього періоду – голлівудський мюзикл «Серенада Сонячної долини» (1941), яка завоювала шалену популярність.

Номер слайду 5

Sun Valley Serenade/ Серенада Сонячної Долини

Номер слайду 6

Найвідоміші світові телемюзикли: «Звуки музики», «Айболіт-66», «Попелюшка», «Спляча красуня», «Аліса в Країні Чудес», «Карнавальна ніч», «Пригоди Буратіно», «Острів Скарбів», «Пригоди Вінні-Пуха» та інші.

Номер слайду 7

В Україні є популярними музичні телемюзикли до святкування Нового Року за мотивами відомих казок та фільмів. Наприклад, «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Червона шапочка і всі, всі, всі», «За двома зайцями», «Сорочинський ярмарок» та інші.

Номер слайду 8

Мері Поппінс (англ. Mary Poppins)-героїня казкових повістей дитячоїписьменниці Памели Треверс; няня-чарівниця, яка виховувала дітей в одній із лондонських сімей. Книжки про Мері набули великої популярності в світі. Няня Памели Треверс- дуже охайна, молода жінка з прекрасними манерами, все її майно- це парасолька і велика сумка. Няня творить дива з нічого: зі звичайних речей у звичайних умовах. Своїх вихованців сім'ї Бенкс-хлопчика Майкла та дівчинку Джейн- Мері Поппінс навчила бачити казкове у звичайних речах та не боятися перемін. Мері пересувається оригінально- за вітром, який називає "вітром змін".

Номер слайду 9

За книгами П. Треверс було знято багато фільмів, два з яких за жанром мюзикли. Перший - у 1964 році американським режисером Робертом Стівенсоном на студії Волта Діснея. Композитором американського фільму "Мері Поппінс" став Ірвін Костел, у ролі Мері- Дж. Ендрюс.1965 року ця стрічка здобула 5 премій "Оскар". У1983 році вийшов фільм радянського режисера Леоніда Квініхідзе"Мері Поппінс, до побачення« із Наталією Андрейченко у головній ролі. Композитор- Максим Дунаєвський.

Номер слайду 10

М. Дунаєвський . Музика до фільму «Мері Поппінс, до побачення»: «Леді досконалість»

Номер слайду 11

«33 корови». Телемюзикл «Мері Поппінс»

Номер слайду 12

«Вітер змін». Телемюзикл «Мері Поппінс, до побачення»

Номер слайду 13

Прослухайте уважно фрагменти з телемюзиклу «Мері Поппінс, до побачення!». Оберіть той, що вам сподобався найбільше та проаналізуйте, використовуючи схему аналізу музичного твору.

Номер слайду 14

Ну що ж! Настав час трішки … потанцювати!

Номер слайду 15

… І …Поспівати !

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Ну що ж, сподіваюсь для вас було цікавим знайомство з синтетичним жанром мистецтва «телемюзикл». Поміркуйте: які види мистецтва поєднуються у телемюзиклі? Чому цей жанр залишається популярним в наш час?Не забудьте проаналізувати фрагмент з телемюзиклу «Мері Поппінс, до побачення!»

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Бенедіктова Віталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лавренюк Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Козян Ганна Романівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 травня 2020
Переглядів
6854
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку