Презентація. Тема "Алергія. Типові алергени"

Про матеріал

Дана презентація пояснює причини виникнення алергії, типи алергічних реакцій, найбільш поширені алергени. ознайомить з наслідками алергії. Буде корисною не лише для учнів, а й батьків.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Типові алергени. Завдання № 15

Номер слайду 2

Алергія — це спотворена, неправильна реакція імунітету, за якої ушкоджуються власні тканини організму. Алергія (др.-греч. Ἄλλος - інший, чужий + ἔργον - вплив) - надчутливість імунної системи організму при повторних діях алергену на раніше сенсибілізований цим алергеном організм.

Номер слайду 3

Алергени-це речовини антигеної природи, що викликають алергію. В залежності від походження бувають екзогенними і ендогенними.

Номер слайду 4

Алергенами в першу чергу є чужорідні білки або поєднані з ними ліпоїди, мукополісахариди тваринного і рослинного походження та інші сполуки небілкової природи.

Номер слайду 5

Контакт з пилком у високочутливих осіб, який може викликати розвиток сезонних захворювань алергічної природи називається полінозом

Номер слайду 6

Періоди наростання концентрації пилку в атмосфері: весняна хвиля -характеризується великою кількістю пилку деревних рослин, час цвітіння яких доводиться на квітень - травень, весняно-літня охоплює час масового запилення злакових трав літньо-осіння - відрізняється масовим запиленням бур'янів, які широко виростають вздовж автомобільних доріг, залізничних ліній, на пустирях і відрізняються високою насіннєвою і пилкової продуктивністю.

Номер слайду 7

Прояви алергії : напади чхання,риніт, кон'юнктивіт, висипання на шкірі та її свербіння, набряк шкіри та слизових оболонок, головний боль, біль в області грудей, напади ядухи (бронхіальна астма)анафілактичний шок.

Номер слайду 8

Профілактика загострень полінозу - це специфічна гіпосенсібілізація. Проте необхідними складовими успіху в профілактиці алергічних захворювань є: своєчасне усунення контакту з алергеном, правильний режим праці, харчування (дотримання дієти, ведення харчового щоденника), відпочинок. Велике значення в профілактиці алергічних хвороб має правильне загартовування організм

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пономаренко Лина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 жовтня 2018
Переглядів
9509
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку