Презентація "Тема Другої світової війни й руху Опору в повоєнні десятиліття. Поширення екзистенціалізму в літературі"

Про матеріал
Ознайомити учнів із загальною картиною розвитку світовою літературою ІІ пол. ХХ ст.; розвивати навички складання опорних конспектів, визначення головного, систематизації літературних явищ, уміння сприймати інформацію на слух; виховувати прагнення до пізнання, любов до літератури, гуманістичний світогляд.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема Другої світової війни й руху Опору в повоєнні десятиліття. Поширення екзистенціалізму в літературі

Номер слайду 2

Література ніколи не була такою могутньою, гострою, напруженою, як життя, а сьогодні й поготів. Щоб передати жорстокість життя, література мусить бути в тисячу разів жорстокішою, жахливішою…Єжен Йонеско

Номер слайду 3

ОЛС “Ознаки «соціалістичного реалізму»Конфлікт — боротьба проти чужих ідей за ідеологічну спільність і однодумство;художня дійсність — лакована, прикрашена, показана з позицій правлячого класу, партії;прийоми художнього зображення — ідеалізація людини як носія найкращих моральних якостей, вихованих соціалістичною системою; герой-борець, будівник нового суспільства .

Номер слайду 4

Теорія літератури. Екзистенціалізм (лат. існування) — один із провідних напрямів у філософії XX ст. — літературна течія, що набула найвиразнішого розвитку у Франції 30-40-х рр. У літературі екзистенціалізму закарбувалися напружене переживання духовної кризи західної цивілізації, відчуття втрати сенсу буття, зображення нездоланного трагізму людського життя — його приреченості на самотність, відчуженість і занедбаність у ворожому світі, змалювання ситуації морального вибору особистості в «межовій» ситуації.

Номер слайду 5

Складання опорно-логічного конспекта

Номер слайду 6

Поміркуйте! Уставте пропущені слова у висловлювання А. Камю й прокоментуйте його у зв’язку із вивченою темою. «З несправедливістю або ..., або ...» Для довідок: ігнорують ... працюють; співпрацюють ... борються; дивуються ... розуміють; знають ... роблять.

Номер слайду 7

Домашнє завдання Розповідати про світову літературу другої половини XX ст., наводити приклади. Індивідуальне завдання: підготувати повідомлення про провідні жанри інтелектуальної прози.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Філатова Марія Олегівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
16 березня 2019
Переглядів
1325
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку