Презентація "Життєподібний» сюжет і філософсько-символічний зміст твору Ернеста Хемінгуея «Старий і море»

Про матеріал
Допомогти учням розкрити філософсько-символічне наповнення сюжету твору, окреслити його художню своєрідність; розвивати й удосконалювати навички проблемного аналізу твору, асоціативне й образне мислення; виховувати прагнення протистояти несприятливим обставинам життя, чинити мужній опір недосконалості світу й ніколи не втрачати людської гідності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Е. А. Хемінгуей «Старий і море». Життєподібний сюжет і філософсько-символічний зміст твору

Номер слайду 2

Сила книжок Хемінгуея в чуйній і вимогливійлюдяності... їм притаманна напруженарадість боротьби, боротьби за людину, якуможна вбити, але не можна здолати. Д. Затонський

Номер слайду 3

Таймлайн “Е. М. Хемінгуей”189919171919-1921192419301937195219601961

Номер слайду 4

«Вислови свою думку»Які грані особистості письменника висвітлюють його вислови?*Ніколи не допускайте думки, що війна, хоч якою б необхідною та виправданою вона була, не є злочином.*Не судіть про людину за її друзями. Пам’ятайте, що друзі в Іуди були бездоганні.*Кожен народжується для якоїсь справи, кожен, хто ходить по землі, має свої обов’язки в житті.

Номер слайду 5

ОЛС «Історія створення повісті»У 1936 р. Хемінгуей опублікував у часописі «Есквайр» нарис про дійсний випадок у Гольфстрімі. У 1950 році Хемінгуей приступив до художньої розробки давно знайденого сюжету. У 1952 році повість «Старий і море» була надрукована в журналі «Лайф». У 1953 році за свою повість Ернест Хемінгуей отримав Пулітцерівську премію. В 1954 році — Нобелівську премію з літератури.

Номер слайду 6

Теорія літератури. Повість- епічний прозовий твір,що характеризується однолінійним сюжетом і в якому змальовано картину життя ряду персонажів протягом певного часу. Притча – короткий алегоричний твір повчального характеру,у якому фабула підпорядкована моралізованій частині оповіді. Повість-притча – це твір, який поєднує в собі ознаки обох жанрів: і повісті, і притчі.

Номер слайду 7

ОЛС “Проблематика повісті “Старий і море”двобій людини і рибигармонія людини і природисила чи безсилля людинилюдську мудрість чи про людське безумствосамотність людини в світі природи і в суспільстві

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Характеризувати образи повісті, висловлювати своє ставлення до проблем твору, визначати художні особливості та риси новаторства письменника.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Філатова Марія Олегівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 березня 2019
Переглядів
1771
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку