Презентація. Тема: «Усне висловлювання щодо проблеми вибору у складній життєвій ситуації. А. Ґавальда «35 кіло надії»

Про матеріал
Презентація створена до уроку розвитку усного мовлення в рамках вивчення твору А. Ґавальди «35 кіло надії» на тему : «Усне висловлювання щодо проблеми вибору у складній життєвій ситуації». Містить матеріал, на основі якого можна повторити вивчені на уроках зарубіжної літератури твори і опрацювати завдання на основі твору «35 кіло надії».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток усного мовлення Усне висловлювання щодо проблеми вибору у складній життєвій ситуації На основі твору А. ґавальди«35 кіло надії»

Номер слайду 2

Чи доводилося тобі коли-небудь робити складний вибір? Чи було це складно? Яким може бути вибір, між чим?

Номер слайду 3

Розгляньте малюнки і подумайте, чому герої знаходяться в складній ситуації?Яка життєва ситуація для вас є складною або екстремальною?

Номер слайду 4

Кому серед літературних героїв доводилося робити складний вибір?Чи є щось спільне між цими героями і Грегуаром Дюбоском?

Номер слайду 5

Згадайте персонажів і ситуації, коли перед героями постав певний моральний вибір. Які людські чесноти вони виявили? Чому автор твору ставить героїв перед таким вибором?

Номер слайду 6

Які складні ситуації в своєму житті довелося вирішувати Грегуару Дюбоску?

Номер слайду 7

МОМЕНТ ІСТИНИ Платон мені друг, але істина дорожчекрилатий вислів, що означає момент, коли правда стає очевидною або буде дано відповідь на запитання.

Номер слайду 8

*Який момент у творі «35 кіло надії» можна назвати «моментом істини» для Дюбоска?*В чому складністьцього моменту?*Розгляньте малю-нок і скажіть, яким чином кри-латий вислів по-в’язаний з твором? Платон мені друг, але істина дорожче

Номер слайду 9

Моментом істини для всіх українців стала війна. І кожен з нас мусив зробити вибір. Чи думали ви, що деякі, рідні або відомі вам люди, будуть діяти саме так? Як би ви оцінили свою поведінку в такий момент істини?Підготуйте усне висловлювання

Номер слайду 10

https://goodhouse.com.ua/poradi/14496-platon-meni-drug-ale-istina-dorozhche-avtor-zmist-prikladi-z-literaturi.htmlhttp://loveread.ec/read_book.php?id=7823&p=1https://uchoose.info/myslennya-dlya-realnyh-zmin/Використані джерела

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Меринец Катя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 квітня 2023
Переглядів
804
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку