Презентація. Тема. Як упізнати весну.

Про матеріал
Презентація до уроку "Я досліджую світ", тема "Як упізнати весну". За репродукціями картин відомих художників учні впізнають за ознаками весну. Читають вірші, пригадують назви весняних місяців, обговорюють, що відбувається в природі, працюють з календарем весняних місяців, малюють квіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

- Яке сьогодні число? - Який місяць? - Який день тижня? - Тепло чи холодно надворі? - Яка пора року закінчилася?

Номер слайду 2

Заплющіть оченятка, повторюйте за мною: Я – учень. Я - хочу знати. Я – думаю. Я – вмію. Я – знаю. Я - особистість творча. Я – зірка. Кожен із вас повинен пам’ятати ці слова.

Номер слайду 3

Американський винахідник Генрі Форд сказав: Зібратися разом - це початок,Триматися разом - це прогрес,Працювати разом - це успіх!Ми зібралися, тримаємося разом і починаємо працювати. Бажаю успіху!

Номер слайду 4

Уважно розгляньте репродукції картин відомих художників. Подумайте, яка пора року на них зображена?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

У лісах струмки пустила,Землю травами встелила. Перші квіти принесла,Чарівна моя …

Номер слайду 7

Тема. Як упізнати весну.

Номер слайду 8

Після суворої зими з її морозами, хуртовинами, іскристими снігами до нас приходить весна. Про це ми стверджуємо, подивившись на календар 1 березня. Ось уявіть, що календар зник. Невже весна не прийде, чи ми не помітимо її прихід? Отже, сьогодні на уроці ми маємо з’ясувати, які явища у природі вказують на прихід весни та які назви мають весняні місяці.

Номер слайду 9

Все прокидається поволі,зі сну зимового встає. Радіє гай, радіє поле,земля поталу воду п'є. Скресає і щезає крига,бурульки падають з дахів,і вітерець прозорокрилийдодому підганя птахів. А в лісі на галяві теплійпоміж ялинок запашнихуперше спалахнув метелик -тендітний вогничок весни. А. Костецький

Номер слайду 10

Поміркуйте!!!Чим пахне весна?Пригадайте назви весняних місяців? Назвіть їх.

Номер слайду 11

Весна. Березень Квітень Травень

Номер слайду 12

РУХАНКА

Номер слайду 13

Березень. Виблискує, немов кришталь,на річці скреслий лід. По всьому видно, що на дняхпочнеться льодохід. Вже перші проліски в лісахдо сонця потяглись,і верболози над ставкомв листочки зодяглись. Лідія Кир′яненко

Номер слайду 14

Що відбувається в природі у березні. Тануть снігові замети. Сонце сильніше пригріває. Природа поступово пробуджується. Тане сніг і лід.

Номер слайду 15

Квітень– Я квітую, – каже квітень, –Квітом луків і гаїв. Листя зграйками на вітах Жде-чекає солов’їв.– Я квітую! – квітень каже, –Весно-сестро, пам’ятай,Що довік бажання наше –Прикрашати рідний край. Микола Сингаївський

Номер слайду 16

Що відбувається в природі у квітні. Земля готується до цвітіння. Дні стають довшими. Сонце піднімається високо. Дзюркочуть струмочки. На проталинах з’являються перші квіти.

Номер слайду 17

Травень. А чим же місяць травень. Поміж братами славен?Іде і весело співа,Дощами землю полива,Святковими піснямиІ громом над полями. Не з лійки-поливалки,А з грозової хмарки. Тамара Коломієць

Номер слайду 18

Що відбувається в природі у травні. Прогрівається повітря. Тепла погода. Багато опадів. Цвітіння природи. У птахів і звірів з’являється потомство.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Подумайте, назвіть слово – асоціацію з весною і передайте мікрофон.

Номер слайду 21

Продовж речення. Я чекаю весну тому, що…

Номер слайду 22

Домашнє завдання. Намалюй те слово, яке заховалось в назві місяця квітень.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Головко Інна
    Дякую.Дуже гапний матеріал. 8.00 зазвучала сиренеа і я використаю Ваш чудовий матеріал на урок для самостійної роботи дітей.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
21 лютого 2023
Переглядів
2876
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку