Презентація.Тема "Здоров'я може бути смачним"

Про матеріал
Презентація розрахована для теми раціональне харчування.Основне завдання розвинути в дітей бажання харчуватися правильно,щоб бути здоровими
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Живачівський НВК (ЗОШ І – ІІ ст. – ДНЗ)‏ Здоров’я Здоров’я — розкіш для людини, Найбільша цінність у житті. Як є здоров’я день при днині, Можливість є йти до мети. Тоді є радість, щастя, диво, Краса у крапельці роси. Тоді людина йде щасливо Серед безмежної краси Й чарівність світу відчуває. Для неї в хмурість — дні ясні. Вона всі труднощі долає Й співає радісні пісні. Вона — здорова! Це чудово, Бо їй нічого не болить. Вона добро творить готова. І це прекрасно! Можна жить! Підготувала Юрків О.С.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

*

Номер слайду 4

Історія відкриття вітамінів У 1881р російський лікар і біохімік М. І. Лунін досвідченим шляхом визначив, що в їжі є ще якесь незамінна речовина, необхідне для підтримки життя.

Номер слайду 5

Історія відкриття вітамінів Поняття про вітаміни. Значення вітамінів. Класифікація вітамінів. Захворювання, пов'язані з недоліком, надлишком вітамінів і їх відсутністю. Життєво необхідні вітаміни їх добова потреба. Вплив різних факторів на структуру вітамінів

Номер слайду 6

Продукти рослинного похождення

Номер слайду 7

Продукти тваринного походження

Номер слайду 8

*

Номер слайду 9

Вітаміни -це біологічно активні низькомолекулярні природні, органічні сполуки, різної хімічної структури, учасники обміну речовин ,які беруть участь в перетворенні енергії, переважно як компоненти ферментів.

Номер слайду 10

Значення вітамінів: Беруть участь в утворенні ферментів. Впливають на обмін речовин. Впливають на ріст і розвиток організму. Роблять вплив на опірність організму до захворювань.

Номер слайду 11

Класифікація Вітаміни Водорозчинні Жиророзчинні

Номер слайду 12

2. Авітаміноз - повна відсутність в організмі будь-яких вітамінів .

Номер слайду 13

Вплив різних факторів на структуру вітамінів При дії високої температури в м'ясі втрачається до 60% вітамінів групи В. 2. При варінні овочів руйнуються до 20% вітамінів групи В і до 50% вітаміну С. 3. Вітамін С руйнується і при зіткненні з повітрям.

Номер слайду 14

Підіб'ємо підсумки Вітаміни - це біологічно активні речовини, які входять до складу ферментів. Прискорюють процеси обміну речовин. Підвищують розумову і фізичну працездатність. Підвищують імунітет до захворювань. Роблять вплив на ріст і розвиток організму.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Живачівський НВК (ЗОШ І – ІІ ст. – ДНЗ) с.Живачів р-н Тлумацький керівник Юрків О.С

ppt
Пов’язані теми
Біологія, 9 клас, Виховна робота
Інкл
До підручника
Біологія 9 клас (Задорожний К. М.)
Додано
11 лютого 2021
Переглядів
527
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку