Презентація "Тематичний день "Мій клас""

Про матеріал
Тематичний день «Мій клас» розроблено в рамках тематичного шкільного тижня "Наш (мій) клас. Тут зібрано план проведення цілого дня і охоплено різні предмети, такі як "Я досліджую світ" , "Навчання грамоти" , "Дизайн і технології" та групу подовженого дня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тематичний день «Мій клас»

Номер слайду 2

1. Ранкова зустріч. Гра «ЯК ПОЧУВАТИСЯ КОМФОРТНО У КЛАСІ?»2. Бесіда за змістом сюжетних малюнків/ фотографій «Дружня допомога».3. Обговорення (робота в групах) «Що варто і чого не варто робити в класній кімнаті?» 4. Створення карти маршруту «Дорога до мого класу».6. Я досліджую світ «Як я росту».7. Навчання грамоти «Слова – назви ознак предметів». Підбір означень до слова «клас», «учень», «учні». Розвиток зв´язного мовлення на тему «Моє дозвілля».8. Дизайн і технології «Створення емблем класу».9. Фотозвіт «Вернісаж творчості нашого класу».10. Підсумок виконаної роботи в кінці дня.

Номер слайду 3

ЯК ПОЧУВАТИСЯ КОМФОРТНО У КЛАСІ? І. Ранкова зустріч. Інтерактивна вправа «Доброго ранку» (за сприятливих умов її варто провести на вулиці). Учні стають у коло і повторюють за вчителькою рухи. Над пустелею здійнявся вітер – „шурх-шурх” (три рази потирають долоні) Впали перші краплі дощу – „крап-крап” (три рази клацають пальцями) Дощ пішов сильніше (плескають долонями по плечах) Почалась злива (плескають долонями по стегнах) Здійнялась буря (тупають ногами)...

Номер слайду 4

2. Бесіда за змістом сюжетних малюнків/ фотографій «Дружня допомога під час дозвілля».

Номер слайду 5

Обговорення (робота в групах) «Що варто і чого не варто робити в класній кімнаті?»

Номер слайду 6

4. Створення карти маршруту «Дорога до мого класу». Загадки про школу: Як минає тепле літо, То спішать до неї діти. Сміх і гам дзвенить довкола - Відчиняє двері ……. Екскурсія школою. Діти мають дорогою до своєї класної кімнати поводитися так, щоб не нашкодити собі та іншим. А ще потрібно полічити приміщення, коло яких вони будуть зупинятися, запам’ятати розташування «важливих дверей», бути уважними і спостережливими. Створення маршрутного листа.

Номер слайду 7

Під час екскурсії поставте дітям такі запитання: - Що б ви хотіли побачити у школі? - Як називається це приміщення? - Для чого воно призначене? - Коли б ви хотіли тут побувати? - Що б ви хотіли тут робити? - Як називаються люди, які працюють у цьому приміщенні? - Що, на вашу думку, ви можете тут робити?У якому приміщенні можна грати у м’яча, займатися гімнастикою? У … - У якому приміщенні можна смачненько поїсти? У …

Номер слайду 8

6. Я досліджую світ «Як я росту».

Номер слайду 9

Очікування від уроку. Робота зі словами. Людина – частина живої природи. Коли людина щаслива?Як змінюється людина коли дорослішаєЩо б ви хотіли ще дізнатись?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Робота з підручником та зошитом

Номер слайду 12

Підросли Змінилася маса тіла. Навчилися …Знайшли друзів Вчилися розв’язувати конфлікти. Подорослішали. Захоплювалися новими іграми, вправами,…

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

7. Навчання грамоти «Слова – назви ознак предметів». Підбір означень до слова «клас», «учень», «учні». Розвиток зв´язного мовлення на тему «Моє дозвілля». Хід урокуІ. Організаційно-вступна частина. Учитель. Всі за парти ми сідаєм До роботи приступаєм Щойно пролунав дзвінок – Час почати нам урок!Установочно-мотиваційний етап. Учитель. Діти, який у вас настрій? Усміхніться, поділіться гарним настроєм з товаришами, доторкніться долоньками до долоньок товариша по парті.‑ Покажіть мімікою задоволення, радість.

Номер слайду 16

ІІ. Оголошення теми уроку. Учитель. Я бажаю, щоб такий настрій був у вас до кінця уроку. А він і не може бути іншим, адже сьогодні ми з вами навчимось підбирати слова-ознаки до назв предметів.. Але спочатку давайте з вами виконаємо дихальні вправи і відвідаємо Країну звуків.

Номер слайду 17

Логопедична хвилинка 1. «Кульбабка» Бубоніла діду баба, Ой, не дмухай на кульбабу, Бо із неї полетять, Сто малих кульбабенят.(Потрібно легенько вдихнути носиком і видихнути через рот, губки скласти трубочкою).2. «Сонько» Щось сонько малий притих, Вдих і видих, вдих і видих. Вдих і видих, знову вдих. (Потрібно спокійно дихати носиком).3. «Гарячий чай» Ти гарячий чай полюбляєш пити? Спочатку його треба постудити!(Потрібно подути декілька разів і потягнути повітря до себе).4. «Вітер» Сильний дужий вітер дме, До землі дерева гне.(Потрібно широко відкрити рот і глибоко вдихати і видихати).

Номер слайду 18

5. «Квітка» Як духмяно пахнуть квіти Задоволені всі діти. Кожен з них відчути рад, Цей чудовий аромат.(Потрібно глибоко вдихнути носиком і видихаючи через ротик казати: «Чудова»).

Номер слайду 19

ІІІ. Місточок скоромовок і чистомовок. Мовна розминка. Пісенька про голосні і проспіваємо її. А-а-а – котика нема. О-о-о – його ми знайдемо. У-у-у – он він у кутку. Е-е-е – мишку нам несе.І-і-і – он він на печі. И-и-и – доглядає сни.

Номер слайду 20

Вітерець у лісі - ш-ш-ш, повзе вуж у траві - с-с-с, прилетів жук - ж-ж-ж, заспівав комарик - з-з-з, чайник пару випускає - к-к-к.

Номер слайду 21

Цікаві склади‑ Перш ніж іти далі, давайте допоможемо Зайчику прочитати склади, адже він не ходить до школи і не знає голосні звуки. АУ УА АО ОА АУО УАО

Номер слайду 22

Робота з підручником Буквар с. 18 -Що таке дозвілля? Як ще по-іншому ми можемо сказати?Що дітки роблять на малюнках?А що з них ми можемо робити в класі? Коли саме? (під час перерв, на Прогулянці і т.д. )

Номер слайду 23

Фізкультхвилинка

Номер слайду 24

Слова – назви ознак предметів

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Що це? Який?

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Гра «Ловимо ознаки»Назвіть, якими можуть бути учні?

Номер слайду 31

Складаємо речення за схемами.

Номер слайду 32

Номер слайду 33

8. Дизайн і технології «Створення емблем класу». Зверніться до дітей із пропозицією вирізнити клас з-поміж інших: Діти, ви бачили як багато приміщень у нашій школі, а двері до класних кімнат такі схожі одна на одну. Пропоную вам придумати емблему нашої класної кімнати. Запропонуйте власний ескіз смайлика, який усміхатиметься нам із дверей нашої класної кімнати. Запропонувати учням вирізати із кольорового паперу одного кольору (наприклад, жовтого, оскільки емблема класної кімнати – смайлик – жовтого кольору) відбитки власних черевичків і приклеїти їх на скотч від вхідних дверей до класної кімнати.

Номер слайду 34

10. Підсумок виконаної роботи в кінці дня. Поділитися своїми почуттями та емоціями від прослуханого, побаченого та створеного сьогодні. Сьогодні …Мені сподобалось…Мене зацікавило …

Номер слайду 35

pptx
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
1299
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку