Презентація "Теми діалогів"

Про матеріал
У презентації представлені теми діалогів для 3 класу. Мета: Розвивати діалогічне мовлення, мислення, уяву, фантазію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Теми діалогів для 3 класу

Номер слайду 2

Складання діалогу на вибрану тему. Складіть і розіграйте діалог, ураховуючи зазначені обставини. Тема 1: У магазині. Уяви, що вам сказали принести на урок математики циркуль, а у тебе його нема. Ти пішов (пішла) до магазину, але в магазині циркуля не бачиш. Яка розмова може відбутися між тобою і продавцем?План діалогу1. Привітання.2. Мета приходу до магазину.3. Вибір покупки.4. Подяка.5. Прощання

Номер слайду 3

Складання діалогу на вибрану тему. Складіть і розіграйте діалог, ураховуючи зазначені обставини. Тема 2: У лікарніУяви, що в тебе заболів зуб, ти пішов до зубного лікаря. Яка розмова може відбутися між вами?План діалогу. Привітання. Мета приходу до лікаря. Розмова між тобою і лікарем. Подяка за лікування або пораду. Прощання.

Номер слайду 4

Складання діалогу на вибрану тему. Складіть і розіграйте діалог, ураховуючи зазначені обставини. Тема 3: Моя школа. Уяви, що у твій клас прийшов новий учень або нова учениця. Яка розмова може відбутися між тобою і новим учнем або ученицею?План діалогу. Привітання. Знайомство. Розповідь про школу. Розповідь нового учня або нової учениці про його (її) школу. Подяка за розповідь.

Номер слайду 5

Складання діалогу на вибрану тему. Складіть і розіграйте діалог, ураховуючи зазначені обставини. Тема 4: Розмова по телефону. Уяви, що тобі потрібно запитати у свого однокласника домашнє завдання. Яка розмова може між вами відбутися? План діалогу. Привітання. Мета дзвінка. Розмова. Прощання

Номер слайду 6

Складання діалогу на вибрану тему. Складіть і розіграйте діалог, ураховуючи зазначені обставини. Тема 5: У спортивній секціїУяви, що ти зустрів приятеля , прийшовши на тренування. Яка розмова може відбутися між вами? План діалогу. Привітання. Розмова про заняття спортом, секцію, тренера. Улюблений вид спорту. Подяка за розповідь. Прощання.

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
6 листопада 2023
Переглядів
520
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку