Презентація "Темпера"

Про матеріал
Презентація до теми "Темперний живопис". Походження терміну "темпера", історія, художники, що писали в цій техніці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Темпера

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Властивості і особливості Художники, що працюють в техніці темпери, відзначають основні особливості застосування темперних фарб: Пофарбовані поверхні стають темнішими після висихання фарби. Відсутність текстурності фарб дає можливість ретельно промальовувати найтонші деталі. Після повного висихання шар темпери стає стійкий до впливу навколишнього середовища. Це дозволяє використовувати фарбу на відкритих поверхнях.

Номер слайду 6

Фарба добре просочує пористі поверхні (наприклад, деревину), тому видалити її досить складно. Для того щоб захистити готову роботу від пошкоджень і вологи, наносять спеціальний лак. При покупці темперних фарб дуже важливо звертати увагу на термін придатності. Несвіжа фарба істотно знижує свої якості.

Номер слайду 7

Відмінності темпери від акварелі, акрилу, олії та гуаші Темпера вважається досить складним матеріалом в порівнянні з іншими видами фарб. При роботі необхідно враховувати існуючі відмінності: З плином часу темперні фарби не всихають, а зберігають об'єм. Щоб не сталося змішування шарів, потрібно дочекатися висихання нижнього шару фарби. Темперні фарби лягають щільним шаром, повністю приховуючи нижній фон. Фарби на білковій основі мають хорошу еластичність. Вони не змиваються, не покриваються тріщинами з плином часу. Темперна техніка забезпечує високу чіткість ліній і плавний перехід від більш яскравих тонів до менш насичених.

Номер слайду 8

Художники, що писали темперою. Рафаель Санті

Номер слайду 9

Марк Шагал

Номер слайду 10

Альбрехт Дюрер

Номер слайду 11

Сандро Боттічеллі

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Андрій Рубльов

pptx
Додано
24 жовтня 2021
Переглядів
1432
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку