Презентація Теорія А.Маслоу: основні постулати, ієрархія потреб, дефіцитарна мотивація та мотивація росту

Про матеріал
Презентація містить стилий та ілюстрований виклад теорії А.Маслоу: основні постулати, ієрархія потреб, дефіцитарна мотивація та мотивація росту
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Теорія А. Маслоу: основні постулати, ієрархія потреб, дефіцитарна мотивація та мотивація росту

Номер слайду 2

Теорія ієрархії потреб Абрахама Маслоу ґрунтується на тезах: потреби людини мають ієрархічну структуру (пріоритетність); поведінка людини визначається найсильнішою на даний момент потребою; найсильніша потреба визначає поведінку людини до моменту її задоволення; за одночасного існування кількох сильних потреб домінують потреби нижчого рівня. Це означає, що потреби задовольняються в певному порядку: потреби нижчого рівня мають бути в прийнятному ступені задоволені, перш ніж для даної людини стануть істотно важливими потреби більш високого рівня.

Номер слайду 3

На малюнку схематично представлена ​​ концепція ієрархії потреб у мотивації

Номер слайду 4

Фізіологічні потреби. Потреби, які людина має задовольняти, щоб вижити (базові потреби в їжі, воді, житлі тощо). Ефективне управління забезпечується відповідними механізмами оплати праці та створенням відповідних умов праці.

Номер слайду 5

Потреби в безпеціПов’язані з прагненням до стабільного, безпечного стану, захищеного від страху, болю, хвороб та ін. Ефективне управління здійснюється створенням зрозумілої та надійної системи соціального страхування, оплатою праці вище прожиткового мінімуму, не залученням їх до прийняття ризикованих рішень і виконання дій, пов’язаних з ризиком та змінами.

Номер слайду 6

Соціальні потреби. Пов’язані з прагненням людини брати участь в спільних діях, громадських заходах, бути членом будь-яких об’єднань організацій, належати до певного класу тощо. Ефективне управління забезпечується складанням функцій, які потребують розширеної сфери соціальних контактів.

Номер слайду 7

Потреби в повазіЦі потреби відображають бажання людей бути компетентними, сильними, здібними, впевненими у собі, а також необхідність, щоб оточуючі визнавали їх такими. Ефективне управління забезпечується використанням різноманітних форм вираження визнання та досягнень.

Номер слайду 8

Потреби в самореалізації Потреби виявляються в прагненні людини найповніше використовувати свої знання, здібності, вміння та навички.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Підвисоцька Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
14 жовтня 2021
Переглядів
6423
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку