Презентація «Толерантність в теорії і практиці сучасної освіти»

Про матеріал

Сучасний світ – це безперервні інформаційні обміни, спілкування і взаємодія людей один з одним. Що в цьому світі толерантність – данина кон'юнктурі або затребуване ставлення? Толерантний підхід – безпринципність або оптимізація вирішення проблем? Кого повинен виховувати педагог – непримиренного бійця або думаючого інтелігента? Ці та багато інших питань постійно виникають у повсякденному житті та педагогічній практиці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Толерантність в теорії та практиці професійної освіти. Викладач: Прокопенко Ю. В.2017 ДЕРЖАВНЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД«ЗАПОРІЗЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ ВОДНОГО ТРАНСПОРТУ»

Номер слайду 2

Стереотипи толерантності:

Номер слайду 3

Толерантність. Толерантність є характеристикою ідеальних відносин між людьми й може входити в культурний арсенал тієї чи іншої спільноти в якості культурної норми та моральної цінності.

Номер слайду 4

Мета толерантності:

Номер слайду 5

Парадигма

Номер слайду 6

Традиційна парадигма

Номер слайду 7

Гуманістична парадигма

Номер слайду 8

Гуманітарна парадигма

Номер слайду 9

Три можливих розуміння толерантності

Номер слайду 10

Толерантність як конвенція. Конвенція (лат. Conventio) – це договір. Людина, яка вирішила стати членом даної спільноти, погоджується з прийнятими в цій спільноті нормами.

Номер слайду 11

Толерантність як компроміс. Компроміс досягається шляхом взаємних поступок як взаємний моральний рук назустріч один одному. Толерантність у цьому випадку протистоїть індивідуалізму, конфронтації та сприяє взаємному розвитку людей

Номер слайду 12

Толерантність як консенсус. Консенсус (від лат. Consensus – згода, одностайність) – це рішення, прийняте на основі загальної згоди сторін при відсутності формально заявлених заперечень. Гуманітарна парадигма, що лежить в основі подібної толерантної поведінки, веде до розуміння необхідності різноманітності, її користі для кожної зі сторін

Номер слайду 13

Виховна складова педагогічної системи

Номер слайду 14

ЦІННІСНО-ЦіЛЬОВІ УСТАНОВКИ У ВИХОВАННІ ТОЛЕРАНТНОСТІ (ЗА Б. Е. РИЄРДОНОМ)

Номер слайду 15

Галузі толерантності, що характеризуються поступовістю у вихованні

Номер слайду 16

Саморефлексія

Номер слайду 17

Декларація принципів толерантності

Номер слайду 18

Підходи, що використовуються у процесі навчання

Номер слайду 19

Різниця інформації

Номер слайду 20

Процес формування міжособистісної толерантності підлітка

Номер слайду 21

I ЕТАПЗабезпечення рівних можливостей кожного учасника в прояві власної позиції і відстоюванні своєї думки, що досягається засобами прихованих або явних правил і добровільності участі в грі.

Номер слайду 22

II ЕТАПЗміст гри має ґрунтуватися на толерантних цінностях, таких як цінність людської гідності і людського життя, прав людини та безпеки.

Номер слайду 23

III ЕТАППісля ігрового заняття необхідна організація рефлексії, спрямованої на осмислення того, що співпраця, взаємодія, домовленість з іншими дітьми є найбільш ефективним засобом досягнення цілей як власної, так і групової роботи з вирішення конфліктної або проблемної ситуації.

Номер слайду 24

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !!!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
14 липня 2018
Переглядів
1405
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку