Презентація "Трафарети для стін під фарбування: креативне оформлення інтер’єру"

Про матеріал

Презентація "Трафарети для стін під фарбування: креативне оформлення інтер'єру" для вивчення предмета «Технологія малярних робіт», створена відповідно до вимог «Стандарту професійної (професійно-технічної) освіти, ДСПТО 7141.F. 43.34-2015, професія - маляр, код 7141, кваліфікація - маляр 4-го розряду, спеціалізація - маляр (будівельні роботи). Презентація адресована для здобувачів освіти та викладачів спеціальних дисциплін і майстрів виробничого навчання ЗП(ПТ)О будівельного профілю.

http://surl.li/dqshj


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Трафарети для стін під фарбування: креативне оформлення інтер’єру

Номер слайду 2

2015-2016 Досить часто у багатьох виникає бажання змінити щось в дизайні своєї квартири, додати новизни або просто переклеїти шпалери. Однак не завжди можливо втілити свій творчий порив в життя. Це пов’язано в першу чергу, зі значними матеріальними витратами. В цьому випадку, трафарети для стін під фарбування стануть справжньою знахідкою для господаря. Вони прості у використанні, тому нанести малюнок на стіну і тим самим перетворити інтер’єр можна самостійно, без особливих витрат.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Існуючі види трафаретів для розпису стін. У сучасному декоруванні використовуються шаблони кількох видів, які дозволяють отримати цікавий результат. Розглянемо варіанти трафаретів, які використовуються в сучасних рішеннях декору стін: Види трафаретів для прикраси стін:одноколірні – зображення наноситься одним відтінком фарби по всьому периметру;багатобарвні – більш складне виконання, коли зображення наноситься на стіну шарами, при цьому різними фарбами;опуклі – зображення наноситься за допомогою кольорової шпаклівки тонким (1 мм) або товщим (3 мм) шаром;з тінню – зображення наносять за межами основного малюнка, створюючи ефект тіні.одноразові – такі макети виготовляють з тонкої еластичної плівки, використовують в основному для нанесення складних зображень і великих композицій;багаторазові – виготовляються з більш твердих матеріалів, відрізняються довговічністю.

Номер слайду 5

Вибір стилістики трафаретів. Сьогодні можна купити трафарет для декору і розпису стін, виконані в різних стилях. Найчастіше можна зустріти такі види:арт-декор. Для цього стилю характерна помпезність і показна розкіш. Для його оформлення найкраще підходять геометричні орнаменти і фігури, які додадуть цілісності приміщенню. При оформленні приміщення в цьому стилі найчастіше вибирають невеликі трафарети для малювання на стінах. Рідше наносяться монументальні зображення;античний стиль. Він найкраще виглядає в просторих світлих приміщеннях, в заміських будинках з великими панорамними вікнами. Переплітаються малюнки в стилі Стародавньої Греції та Візантії додадуть кімнаті витонченості і загадковості. Великою популярністю користуються зображення колон, статуй і ваз біля вхідних дверей. Щоб виділити зону в кімнаті, можна використовувати малюнок античного бога або героя міфів;флористичний стиль. Його вважають універсальним. Він відмінно підходить як для невеликих кімнат, так і для шикарних апартаментів. Красиві квіткові композиції, виконані в яскравих тонах, оживляють приміщення, додаючи йому неповторності. Використовуючи трафарет дерева, на стіні можна створити унікальну композицію, виділивши окрему зону в квартирі;анімалістичний стиль. Вибір зображень різних тварин дозволяє зробити яскравий цікавий акцент. Найчастіше для цих цілей вибирають силуети або мордочки кішок.

Номер слайду 6

Анімалістичні малюнки на стіні дуже популярні серед власників заміських будинків. Корисна порада! Якщо є сумніви з приводу того, чи буде красиво виглядати малюнок на стіні, можна попередньо роздрукувати картинку і прикріпити її до стіни за допомогою малярного скотча. Це дасть вам уявлення, як буде виглядати кімната з уже готовим трафаретним малюнком.

Номер слайду 7

Крім різних напрямків стилів, трафарети можна розділити по області застосування:кухонні;для вітальні;для спальні;для дитячої кімнати;для ванної.Існують універсальні шаблони, які відмінно виглядатимуть в будь-якому приміщенні. Іноді трафарети використовують, щоб нестандартно оформити розетки, стики стін або ніші.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Яку фарбу використовувати для створення малюнка за допомогою трафаретів?Для нанесення орнаменту на поверхню за допомогою трафарету можна використовувати всі види фарб: акрилову, масляну, водоемульсійну і т. Д. Кожна з них має свої достоїнства і недоліками. Необхідні такі матеріали:сам малюнок;матеріал, з якого виготовляється макет (плівка, картон, скло і т.д.);канцелярський ніж;маркер;звичайний прозорий скотч.

Номер слайду 10

Види трафаретів1. Прості, тобто в один колір

Номер слайду 11

Номер слайду 12

2. Комбіновані, коли з допомогою набору трафаретів і декількох відтінків фарби створюється складний малюнок; 2. Комбіновані, коли з допомогою набору трафаретів і декількох відтінків фарби створюється складний малюнок;

Номер слайду 13

 Об’ємний трафарет, який виконується за допомогою шпаклівки; 3. Об’ємний трафарет, який виконується за допомогою шпаклівки;

Номер слайду 14

4. Так званий «зворотний» або «антитрафарет», коли фарба розпорошується навколо закритої площі стіни. Такі картинки створюють ефект світіння, ореолу навколо чіткого контуру. 4. Так званий «зворотний» або «антитрафарет», коли фарба розпорошується навколо закритої площі стіни. Такі картинки створюють ефект світіння, ореолу навколо чіткого контуру.

Номер слайду 15

ідея оформлення стіни в дитячій

Номер слайду 16

Серед усіх типів фарб, використовуваних для нанесення малюнка на стіну, найкращою вважається акрилова. Ця фарба зручна в роботі і швидко висихає. Також, вона не має запаху і добре лягає на поверхню. При створенні необхідного відтінку дві акрилові фарби легко змішуються. Нанесення трафарету для фарбування стін акриловою фарбою

Номер слайду 17

Акрилові фарби не вицвітають на сонці, тому яскравість кольору не губиться згодом. Отримана поверхня малюнка відрізняється міцністю, тому не вимагає використання додаткового захисного засобу. Також, однією з переваг даного виду фарби, є те, що вона не тріскається і добре переносить температурні перепади. Нанесений з її допомогою малюнок, надовго зберігає яскравість кольору і гарну рівну поверхню. За допомогою акрилової фарби можна розписувати стіни на веранді або в альтанці. Корисна порада! Акрилову фарбу можна легко змити водою. Тому при помилковому завданні або погано отриманому малюнку, необхідно відразу обробити ділянку вологою губкою. Після висихання фарби зробити це буде вже неможливо.

Номер слайду 18

Масляна фарба для розпису стін. Головною умовою для отримання красивої поверхні при роботі олійними фарбами є ретельна підготовка стіни.трафаретний малюнок виглядає дуже гармонійно в приміщенні, оформленому в стилі бохо. Цей тип фарби добре лягає на поверхню і дозволяє створити плавні переходи одного тону в інший. Протягом довго часу кольору залишаються яскравими і насиченими. Серед суттєвих недоліків олійної фарби, слід виділити тривалість висихання і сильний запах, тому наносити малюнок краще влітку при відкритих вікнах. Перед використанням, олійна фарба вимагає попередньої підготовки і ретельного розмішування.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Для того щоб простий малюнок став цікавіше, можна використовувати фарбу з декоруючих ефектом – з золотим відливом,велюром або з додаванням блискіток

Номер слайду 21

Особливості фарби з декоруючих ефектом. Все більшою і більшою популярністю користуються фарби, які володіють декоруючих ефектом. Розглянемо деякі варіанти такого типу фарбувальних матеріалів. Флуоресцентні фарби відмінно підходять для створення неповторного і оригінального оформлення в приміщенні. З їх допомогою можна створити ілюзію зоряного неба або красивих нічних квітів. Деякі види такої фарби безбарвні, але нанесений малюнок можна побачити вночі. Використовуючи трафарети і флуоресцентну фарбу, можна створити неймовірно красиві стіни, особливо даний вид декору популярний для дитячих кімнат.

Номер слайду 22

ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ РОБОТИ З ТРАФАРЕТАМИ

Номер слайду 23

Для нанесення фарби на стіну можна використовувати губку, валик або балончик. Останній варіант особливо актуальний, коли фарбуються великі трафарети для стін. Використовувати кисть при роботі з шаблонами не рекомендується. Вона може призвести до отримання нерівних кордонів малюнка і затікання фарби під макет. Процес нанесення малюнка на пофарбовану стіну за допомогою пластикового трафарету. Найкраще для нанесення тону підходить валик. Він рівномірно прокатує поверхню, ретельно її профарбовуючи. При виникненні нерівномірного розподілу фарби, можна скористатися тонким пензликом для усунення огріхів. Поролонова губка потрібно використання додаткового аркуша. На ньому необхідно промокнути губку, щоб позбутися від надлишків фарби. Якщо цього не зробити, тоді можуть утворитися патьоки і розтікання кордонів. Технологія нанесення фарби для трафаретів

Номер слайду 24

Перед початком робіт необхідно підготувати поверхню стіни: вона повинна бути рівною без плям і пилу. Прикріплюємо трафарет до стіни за допомогою малярного скотча або приклеюємо, якщо використовується самоклеюча плівка. На цьому етапі необхідно перевірити чи рівно прикріплений малюнок і щільно він прилягає до стіни. Нанесення фарби: за допомогою обраного інструменту акуратно наносимо фарбу так, щоб шар був максимально однорідним. Почекавши, поки фарба висохне, знімаємо трафарет зі стіни. Якщо використовується пластиковий макет трафарету – його необхідно вимити для подальшого використання. У разі, якщо є нерівності по краях малюнка – їх можна підкоригувати за допомогою тонкого пензлика для малювання.Інструкція з нанесення малюнка за допомогою трафарету на стіну:

Номер слайду 25

Універсальність. З їх допомогою можна наносити один і той же малюнок на різні поверхні. Доступність. Користуватися ними дуже легко, їх можна придбати за невисокою ціною в магазинах або виготовити самостійно. Економічність. Одним і тим же примірником можна користуватися багаторазово кілька років. Головне, щоб він був зроблений з якісного матеріалу.Індивідуальність. Його можна замовити за особистим проектом в залежності від бажання господаря. А можна виготовити будь-який вподобаний ескіз. Барвистість. Робота являє собою мистецтво, можна наносити самі незвичайні сюжети на стіну. Переваги використання трафаретів:

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Корисні посиланняhttps://ukr.beashandmade.com/top-7-tips-painting-perfectly-with-stencils-84082http://www.chaosland.com.ua/node/389http://novalinia.com.ua/ua/company/news/2009-02-11/549

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Дякую за увагу!

pptx
Додано
28 січня 2023
Переглядів
875
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку