Презентація "Тричастинна форма музики"

Про матеріал
Презентація до уроку музичне мистецтво в 3 класі на тему "Тричастинна форма музики"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Сьогодні ми продовжимо знайомитися з норвезьким композитором Едвардом Грігом та його твором «Пер Гюнт»

Номер слайду 3

Подорожуючи по африканській пустелі, Пер Гюнт попадає до вождя арабських кочівників – бедуїнів. Дочка вождя, Анітра, хоче в танці причарувати Пера своєю красою. В цьому номері композитор використовує лише струнно-смичкову групу, зазначивши в партитурі, що можна використовувати лише 9 солістів: 2 перші скрипки, 2 другі, 2 альти, 2 віолончелі і 1 контрабас. До струнних інструментів доданий один ударний – трикутник. Ілюзія звучання багатьох інструментів виникає тому, що Гріг використовує різні прийоми звукодобування:

Номер слайду 4

https://www.youtube.com/watch?v=i. Tx. Yxupxe. AM – відео. Визнач характер твору.«Танець Анітри»

Номер слайду 5

Незвичність звучання струнних інструментів у «Танці Анітри» полягає в тому, що віолончелісти і контрабасисти виконують гру не смичком, а піцикато.

Номер слайду 6

Піцика́то (італ. Pizzicato, досл. від італ. pizzicare — щипко́м) — прийом гри на смичкових струнних інструментах щипком, тобто зачіпаючи струну пальцем, від чого виходить уривчастіший, коротший і тихіший звук, ніж при грі смичком.

Номер слайду 7

Іноді біля ноти можна знайти якісь незвичні прикраси. Вони називаються знаками альтерації

Номер слайду 8

В музичній нотації бемо́ль (фр. bemol, дослівно - «бе» м'яке) — це знак альтерації, який позначає пониження ноти, що стоїть справа від нього на один півтон. Діє́з (фр. dièse від дав.-гр. δίεσις — «дієса», «півтон») — у музичній нотації це знак альтерації, який позначає підвищення ноти, що стоїть справа від нього, на один півтон.

Номер слайду 9

Розучування пісні. Розспівування голосу.https://www.youtube.com/watch?v=le. Dl. Euqr64k&list=PLjz. Pd. Y48 Aqy. Oz. Nr4 Rf. I3 Ywej. Y1 DO_Gl. VAПісня «Дивосвіт дитинства»https://www.youtube.com/watch?v=jcrn8ck78rs

Номер слайду 10

Вивчи пісню «Дивосвіт дитинства» і заспівай рідним. За бажанням запиши на телефон і відправ annaserdukova1908@gmail.com. Намалюй малюнок до прослуханої музики як ти її відчуваєш. (За бажанням)

pptx
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
2973
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку