презентація "Троянська війна"

Про матеріал
Презентація на туму "Троянська війна" містить у собі прекрасні фото і дописи до них , які відносяться до теми. Інформація про історію троянської війни.
Перегляд файлу

image

image

imageТроянська вйна причина:

В період Античності грецькі міста-держави

(особливо Мікени) прагнули стати владиками Егейського моря. Але на їх шляху стояла одна з наймогутніших держав – Троя. Тому, щоб підпорядкувати собі торгові, багаті морські шляхи в Егейське море, потрібно було підпорядкувати або знищити Трою.

image

Скльки тривала Троянська вйна?

Греки величезною армією в 50 -100 тис. осіб з усіх міст-держав висунулися в бік Трої. З моря їх підтримував величезний флот, загальним числом в 1 000 суден. Армія троянців була значно менше, проте стіни держави могли витримати навіть тривалу облогу. Після оголошення війни пройшов рік, і греки висадили на берегах

ворога. Троянці зустріли ворога на березі, проте під їх натиском і перевагою відступили за стіни міста. Протягом

довгих років відбувалися криваві зіткнення, без видимої переваги жодної зі сторін. Однак людські втрати були великими у греків. Війська Трої очолював спадкоємець престолу і воїн – Гектор, а греків – Ахіллес. У затяжній сутичці цих великих воїнів перемагає грек Ахіллес. А війна триває. Цілих 10 років греки тримали Трою в облозі

безрезультатно, поки не зрозуміли, що місто потрібно брати хитрістю. Вони побудували з дерева знаменитого Троянського коня і підкотили його до міських воріт в знак того, що залишають Трою, визнаючи її перевагу.

imageНасправді, в коні сиділи воїни. Коли троянці закотили подарунок греків в місто, ті, з настанням темряви вилізли з коня, і відкрили ворота для своїх соратників. Грецька армія увірвалася в спляче місто, і до ранку місто палахкотіло у вогні.

ТОП цікавих фактів про Троянську війну

image     Троя мала ще одну назву – Ілліон. За ним велике оповідання Гомера і було названо Ілліадою. Хоча досі не відомо: назви позначають одне і те саме, чи одна з них належить місту, а друга цілій державі.

image      Є припущення, що Ахілл та Патрокл були не лише друзями дитинства, а й давніми коханими. Це цілком пояснює лють Ахілла після смерті товариша.

image      Оповіді та поеми не сприймаються істориками як достовірне джерело, тому не відомо: чи була ця війна насправді, чи це алюзія на іншу війну та інші народи.

image      Оскільки ніхто не впевнений у правдивості сказань та місця здійснення воєнних дій, невідомо і в яких тимчасових межах розвивалися ці події. Але аналізуючи і порівнюючи описи з давніх поем, вчені сформували гіпотезу, що війна належить до XIII-XII століття до нашої ери.

image     З міфів та сказань про Трою до наших днів дійшли деякі крилаті вирази, наприклад «яблуко розбрату» — так називають предмет чи причину конфлікту. «Ахіллесовою п’ятою» прозвали слабке місце когось чи чогось, а під «троянським конем» мають на увазі підступний дар чи вчинок, прихований за добрими намірами.

image      Троянська війна тривала 10 років, 9 з яких пройшли в походах і марних нападах на неприступне місто, а події «Іліади» та взяття Трої відбулися лише на десятий рік, як і пророкували провісники. Також провидці повідомили, що перемоги греки не здобули без ще одного

відважного воїна – могутнього Нептолема, сина Ахілла. Він брав участь у взятті Трої та перебував разом з іншими воїнами в утробі коня. image  Після руйнування Трої грецьке військо розділилося на дві частини: перша партія воїнів відпливла додому відразу після перемоги, інша через деякий час. Про те, якою довгою та важкою була дорога додому для Одіссея та Менелая Гомер, розповідає у своїй іншій поемі під назвою «Одіссея».

image

image

pdf
Додано
14 березня
Переглядів
37
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку