Презентація."Турбота Турбота про здоров’я.Медицина. Аптеки.Спорт. Як колись проводили вільний час.

Про матеріал

Мета уроку: • Поглибити знання про здоров'я – найбільше багатство у світі;

•показати, що здоров'я кожної людини залежить від неї самої;

•роль гарного івеселого настрою для збереження здоров'я.

•Виховувати бажання берегти своє здоров'я.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Турбота про здоров’я. Медицина. Аптеки. Спорт. Як колись проводили вільний час.

Номер слайду 2

Мета уроку:  Поглибити знання про здоров’я – найбільше багатство у світі;показати, що здоров’я кожної людини залежить від неї самої; роль гарного і веселого настрою для збереження здоров’я. Виховувати бажання берегти своє здоров’я. 

Номер слайду 3

Зазирнуло сонечко в віконце,Посміхнулось весело мені.«Я бажаю всім добра й здоров’я»,-Шепотів промінчик на гіллі.

Номер слайду 4

Девіз уроку: Бережи здоров’я змалку       Бо хазяїн тіла - ти.                   Щоб життя прожити довге,                                          Себе треба берегти.                                                             В. Стебенєв

Номер слайду 5

Мав здоров’я – не беріг,А тепер надовго зліг…І лежить собі зітхає,Не живе і не вмирає.І скрутився, наче ріг Бо здоров’я не беріг. Попробуємо допомогти. Мозковий штурм «Здоров’я - це…»·        Кажіть усе, що спаде вам на думку.·        Не обговорюйте і не критикуйте висловлювань інших.·        Можна повторювати ідеї, запропоновані кимось іншим.·        Розширення запропонованої ідеї заохочується.

Номер слайду 6

Що таке здоров’я?Здоров'я — це стан нормального, гармонічного функціонування всіх неушкоджених органів і систем не тільки за звичайних умов, але й під час фізичних і психічних навантажень.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Фізичне здоров’я — це нормальне функціонування неушкоджених тканин і органів і як наслідок відсутність хворобливих відчуттів. Психічно здорова людина має світлий розум, гарний настрій, пам’ять і сон. Поняття психічного та фізичного здоров’я тісно взаємопов’язані.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Правила гігієни:1. Кожний ранок умивайся, чисти зуби, мий вуха та шию.2. Завжди мий руки перед їдою.3. Коротко стрижи нігті.4. Тримай у порядку своє волосся.5. Користуйся носовою хусткою.

Номер слайду 12

Правила харчування.1. Їсти потрібно 4 рази на день і в той самий час (буде гарний апетит і їжакраще засвоюється).2. Їжу треба добре пережовувати.3. Під час їжі не розмовляй (знижує апетит).4. Їжа повинна бути різноманітною.5. Не переїдай! Вставай із-за столу з деяким відчуттям голоду.6. Побільше вживати овочів і фруктів (Овочі і фрукти вживати свіжі, уконсервованих менше вітамінів).

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ЗАПАМ’ЯТАЙ!!!Правила здорового способу життя:дотримувати правильного режиму дня; правильно харчуватися; займатися фізичними вправами; дотримувати гігієнічних норм; чергувати працю й відпочи­нок; уникати шкідливих звичок — паління, вживання алкоголю та наркотиків. Важливим чинником фізичного та психічного здоров’я є оптимістичний погляд на життя, впевненість у своїх силах, гарний настрій і душевна рівновага.

Номер слайду 15

Фізкультхвилинка. Школярі всі дружно встали. Фізхвилинку розпочали. Руки гарно розім’яли. Як Клички побоксували. Як Шевченко у футболіЗабиваємо голи. Як Клочкова попливли,Перемогу здобули. Всі як Бубка пострибали –Тренування розпочали. Добре всі потренувалисьІ здоров’я ми набрались.

Номер слайду 16

Гра « Так чи ні»:-         Що ти робиш для того, аби бути здоровим?·        Щоденно роблю зарядку;·        Допізна переглядаю телепередачі;·        Відпочиваю на свіжому повітрі;·        Ввічливо спілкуюся з людьми;·        Сперечаюсь з друзями, батьками;·        Не чищу зуби;·   Читаю лежачи;·        Вчасно їм;·        Намагаюсь робити добрі вчинки;·        Не провітрюю кімнату;·        Дотримуюсь режиму дня.

Номер слайду 17

Аптека - це заклад охорони здоров'я, що займається виготовленням та відпуском ліків за рецептами лікарів і без рецепта (ручна продаж), предметів санітарії та гігієни, догляду за хворими, дезінфекційних засобів, перев'язувальних матеріалів, окулярної оптики, хірургічних інструментів, мінеральних вод та інших медичних препаратів.

Номер слайду 18

Перша аптека була відкрита у Львові в 1270 р. при храмі Іоанна Хрестителя і проіснувала до 1480 р. 

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Медици́на — галузь наукової та практичної діяльності, що вивчає нормальні та патологічні процеси в організмі людини, різноманітні захворювання, патологічні стани, методи їх лікування, запобігання та зміцнення здоров'я людини.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Спорт (походить від давньофранцузьського фр. disport — «дозвілля», «розвага») — організована за певними правилами діяльність людей, що полягає в зіставленні їхніх фізичних та інтелектуальних здібностей. Спорт — це змагання за певними правилами, зазвичай це специфічний вид фізичної або інтелектуальної активності, яку здійснюють з метою змагання, а також поліпшення здоров'я, отримання морального і матеріального  задоволення, прагненнядо удосконалення  і слави, покращення навичок.

Номер слайду 23

Квітка здоров’я. Екологія. Здоровий спосіб життя. Бажання бути здоровим. Генетична схильність. Право на здоров’я. Охорона здоров’я

Номер слайду 24

Здоровий спосіб життя (скорочено «ЗСЖ») —означає розумне використання свого життєвого потенціалу, а також дотримання науково обґрунтованих рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Номер слайду 25

Як колись проводили вільний час.

Номер слайду 26

Як ти зазвичай проводиш свій вільний час? спілкуються з друзями, відпочивають у сімейному колі, весь вільний час присвячують виконанню домашнього завдання, читають художню літературу, дивляться телепередачі, допомагають батькам по господарству,полюбляють  відпочивати, нічого не роблячи, слухають музику, займаються спортом.

Номер слайду 27

Вам сьогодні важко у це повірити, але дійсно були часи, коли смартфонів не існувало. “Але як вони тоді розважалися? Як жили без доступу до відео з котятами і різними смішними приколами?”. Насправді, вони дуже круто проводили свій вільний час:Ігри на повітрі;Читання книжок;Написання листів;Ведення щоденника;Перегляд кінофільмів в кінотеатрі;Тимурівська робота;Святкування дитячих свят;Перебування в піонерських таборах;Туристичні походи;Туристичні поїздки;Гуртки;Заняття в клубах за інтересами (Клуб інтернаціональної дружби);Туристичні змагання;Гра «Зарница»;Паради жовтеняцьких військ;Піонерські вогнища…

Середня оцінка розробки
Структурованість
3.4
Оригінальність викладу
4.6
Відповідність темі
3.8
Загальна:
3.9
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Школа Людмила Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гура Ірина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Степанюк Сергій Степанович
    Невідповідає програмі 5 класу з історії
    Загальна:
    1.7
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    1.0
  4. Савченко Міра Матвіївна
    Дякую за цікавий матеріал
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
  5. Смирнова Лідія Миколаївна
    Дякую за цікавий матеріал
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
26 липня 2018
Переглядів
10410
Оцінка розробки
3.9 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку