Презентація "Турнір Веселих інформатиків "

Про матеріал
Презентація для цікавого уроку на повторення вивченого матеріалу у вигляді різноманітних завдань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Турнір Веселих інформатиків  

Номер слайду 2

А, Б, В, Г, Д і кома – Всім мабуть уже відома. Така клавішна структура. Звісно ж це … (клавіатура) Я показую об’єкти,Фото-, відео проекти. Я не плеєр, не мотор,А звичайний … (монітор) Якщо є складна робота,Мусить бути лиш охота,Бо зі мною буде толк,Адже я – системний … (блок) Я не нишпорю в коморах,Не ховаюся по норах. Ковзаю по столу трішки,Бо комп’ютерна я … (мишка)Ця всесвітня мережа. Скільки знає – просто жах!З нею вчись ти працювати –Теж багато будеш знати. (Інтернет) Хто хоче щось запам'ятати –В блокнот свій може записати. Комп'ютер теж немов блокнот –Не має з пам'яттю турбот. А як називають комп'ютер-блокнот? (Ноут-бук) Якщо треба знову й знову. Вести з комп'ютером розмову,Є помічник – «тваринка» в нас,Що допоможе нам всяк час. (Миша)Промені і сонце-коло. Намалюємо ми скоро. Творчий маю я характер,Бо графічний я … (редактор)

Номер слайду 3

Про нього знаємо ми нині: З ним справу мають в медицині. Біолог з ним теж справу має, А комп'ютер від нього страждає.  (Вірус) Надрукую на паперіІ малюнок, і слова. Хочеш – чорні, кольорові. Тільки б фарба ще була. (Принтер)

Номер слайду 4

{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}ВФДАИМОСМИШАОТККСИДНКАКЛАЛІОНАІВЮТЛЕТУРАОБРПОРЕРУЗавдання 4. Знайдіть 5 складових комп’ютера.

Номер слайду 5

{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}ЗвуковіЗорові (візуальні)СмаковіНюховіТактильні (дотикові)      Заповніть таблицю. Поділіть за стовпцями слова за способами сприйняття повідомлень.теплосмачноголоснокрасивосолодкоароматнокольорово

Номер слайду 6

Гра «Незакінчене речення»Інформатика – це наука про…..(інформацію).Інформацію можна зберігати… (у книзі, блокноту, на флешці, диску, в комп’ютері). Операційна система в якій працює наш комп’ютер, називається… («Windows») Після завантаження операційної системи «Windows» з’являється … (робочий стіл). Комп’ютерна мережа – (з’єднані між собою комп’ютери).Інформація - … (повідомлення, новина). Інформацію можна сприйняти за допомогою органів чуттів таких як… (зір, слух, нюх, смак, дотик). Слово «Windows» в перекладі з англійської мови означає… (вікно). На робочому столі розташовані….(значки, піктограми).Інтернет - (всесвітня мережа).

Номер слайду 7

Гра “Так чи ні”. Не працюй брудними і вологими руками. Відстань від очей до екрана монітора повинна бути не меншою від 50 см. Не розпочинай роботу за комп’ютером без дозволу вчителя. Під час роботи за комп’ютером можна їсти та пити. До екрана монітора можна торкатися пальцями. Доторкатися до дротів не можна, бо це небезпечно.

Номер слайду 8

Перед вами комбінації букв. Вам потрібно скласти з них терміни з інформатики. ВІАКЛАРАТУ РОНІМТОБЕВ-СОТРІНКИ ТЙАС  АКППАЛАФЙ  КАШМИРИНПТЕР ІНЕРТНЕТЖАМЕРЕ

Номер слайду 9

Завдання: складіть слова, розмістивши числа під літерами у порядку зростаннярарузеб7324561тірнене8152764т3пяерезц1234567н8а9і10т11

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
24 травня 2023
Переглядів
468
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку