Презентація. "Тварини Червоної книги України"

Про матеріал
В України налічується понад 40 000 видів тваринного світу, серед них є і маловідомі. Багато представників фауни занесені до Червоної книги і охороняються у національних заповідниках. Пропоную відправитися у подорож , щоб своїми очима побачити вельми незвичайні і досить рідкісні тварини України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тварини Червоної книги України. Підготувала Репянська Світлана Віталіївнавчителька початкових класів. Гімназії №34 «Либідь» ім. Віктора Максименкам. Києва

Номер слайду 2

В України налічується понад 40 000 видів тваринного світу, серед них є і маловідомі. Багато представників фауни занесені до Червоної книги і охороняються у національних заповідниках. Пропонуємо відправитися у подорож , щоб своїми очима побачити вельми незвичайні і досить рідкісні тварини  України.

Номер слайду 3

Червона книга України – офіційний державний документ, який містить перелік рідкісних, вразливих і зникаючих видів тваринного і рослинного світу м межах України.  

Номер слайду 4

Ящірка Зелена Загальна довжина досягає до 30 см, з яких 2/3 складає хвіст. 

Номер слайду 5

Тушканчик великий. Нетиповий гризун з великими очима та вухами, довгими задніми кінцівками та хвостом, що має широку китицю. Довжина тіла — до 26 см, маса — до 400 г.

Номер слайду 6

Лелека чорний. Маса тіла — близько 3 кг, довжина тіла — 95–100 см, розмах крил — 185–205 см. 

Номер слайду 7

Зубр. Величезний бик. Довжина тіла більш ніж 3 м, в плечах до двох метрів, маса до 1 т. Волосся темно-коричневе. 

Номер слайду 8

Афаліна. Дельфін середнього розміру: довжиною 2,2–3 м, масою 150–300 кг (в Чорному морі)

Номер слайду 9

Рись. Має відносно коротке тіло, довгі міцні лапи з великими ступнями, круглу голову з короткою шиєю, трикутні вуха з китицями, яскраві лицьові баки і короткий хвіст з тупим чорним кінчиком. Забарвлення хутра може бути від рудуватого до попелясто-сірого з різним ступенем вираженості плямистості.

Номер слайду 10

Корсак. За зовнішнім виглядом корсак нагадує звичайну лисицю, хоча він значно менший за останню розмірами, трохи нижчий на ногах, має дещо видовжений тулуб і відносно короткий та не дуже пухнастий хвіст. 

Номер слайду 11

Ведмідь бурий. Забарвлення хутра від світло-бурого чи рудуватого до темно-бурого. Маса тіла може сягати більше 400 кг.

Номер слайду 12

Заєць білий. Тварина середнього розміру, за складом тіла нагадує кроля. Довжина тіла — 44–74 см, вага — 2,5–5,5 кг. Забарвлення літом буро-сіре, зимою — чисто біле.

Номер слайду 13

Їжак вухатий. На відміну від їжака білочеревого, розміри малі: довжина тіла 13–23 см, довжина задньої ступні не перевищує 4 см (29–39 мм)

Номер слайду 14

Кіт лісовий. Веде прихований спосіб життя. Селиться поодинці. Активний у сутінках та вночі. Теплолюбна тварина. 

Номер слайду 15

Тхір лісовий. За одну ніч долає 5-10 км. Може лазити по деревах, добре плаває. 

Номер слайду 16

Сова довгохвоста. Осілий птах, здійснює лише невеликі кочівлі. Гніздиться у старих гніздах ін. птахів (частіше хижих), нішах трухлявих пнів і дуплах старих дерев, зрідка на землі біля якого-небудь укриття. У кладці 3-4 (рідше до 6) яйця. Насиджує самка (27-29 днів). Вигодовують пташенят обидва птахи пари. Активна протягом доби. 

Номер слайду 17

Полоз лісовий. Активний теплої пори року, переважно вдень. Здебільшого перебуває на деревах, рідше - на землі. 

Номер слайду 18

Список використаних джерелhttps://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BE%D0%BD%D0%B0_%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8https://sites.google.com/site/ridkisnitariniiisofiivka/home/ukraienihttps://dovgelis.org.ua/sertifikacija-lisiv/tvarini-chervonoji-knigi-ukrajini-jaki-zustrichajutsja-na-teritoriji-dp-dovzhanske-lmg.html

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
18 січня 2023
Переглядів
2153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку