Презентація "Тварини Дніпропетровщини занесені до Червоної книги"

Про матеріал
Презентація "Тварини Дніпропетровщини", які занесені до Червоної книги до теми "Тваринний світ"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготували учні 8 класу Цвєтов Владислав. Швець Влада Тварини Дніпропетровської області, занесені до Червоної Книги України

Номер слайду 2

Тваринний світ України багатий і різноманітний. Червона Книга України зазначає ті види тварин, саме існування яких залежить тільки від людини. Представимо Вашій увазі тварини, які сподобались нам. Балабан — (під загрозою зникнення) рідкісний вид великих соколів, із ряду Соколоподібні, родини Соколові. Один з 37-ми видів роду у світовій фауні, один з 8-ми видів роду у фауні України. В Україні гніздовий, перелітний, зимуючий вид.

Номер слайду 3

Вечірниця мала Природоохоронний статус виду: Рідкісний. Є лісовим дендрофільним видом, помешкання якого в Україні приурочені до широколистяних лісових і лісопаркових масивів Лісостепу та до річково-долинних лісів Степу. Полює на лісових галявинах, узліссях, ділянках лісових культур, а також над водоймами. Є типовим сезонним мігрантом.

Номер слайду 4

Тушканчик великий. Природоохоронний статус виду: Рідкісний. Тварина активна у сутінках та вночі. Живе в норі, яка веде до гніздової камери. Перед нею звірок щоденно створює земляну пробку, яка захищає його від нападу ласок, полозів та гадюк. Значну небезпеку для гризуна становлять тхори, сови та мартини. Як вид, популяції якого скорочують чисельність, занесений до Червоного списку Міжнародної спілки охорони природи видів, яким загрожує зникнення. Охороняється в державних заповідниках

Номер слайду 5

Стерв'ятник Природоохоронний статус виду: Зникаючий. Середнього розміру хижий птах. В Україні ніколи не був численним. До середини ХХ ст. чисельність постійно зменшувалась. Зараз зрідка реєструють залітних поодиноких особин. Причини зникнення в Україні не відомі. Можливо, це пов’язано з загальною ситуацією в пн. частині ареалу виду, а також зі зменшенням кормової бази та зростанням антропогенного пресу.

Номер слайду 6

Доки людство продовжує дискутувати щодо зміни клімату, все більше й більше видів тварин опиняються під загрозою вимирання. Тому МИ закликаємо оберігати нашу флору і фауну.

pptx
Пов’язані теми
Географія, 8 клас, Презентації
Інкл
Додано
21 лютого
Переглядів
114
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку