Презентація "Творчі завдання до твору Василя Сухомлинського "Кінь утік..."

Про матеріал

Творчі завдання сприятимуть кращому засвоєнню творів Василя Сухомлинського, розвивати образне мислення та вміння аналізувати твір та його героїв, допоможуть урізноманітнити урок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературне читання 3 клас Творчі завдання до оповідання В.О.Сухомлинського “Кінь утік” Презентацію підготувала вчитель початкових класів Грушківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кам'янської районної ради Черкаської області Роздобудько Світлана Миколаївна

Номер слайду 2

Мовленнєва розминка Вимовляємо чітко слова. Жу-жу-жу – всім сьогодні я скажу. Ду-ду-ду – з другом в школу я іду. Рі-рі-рі – сонце світить у горі. Му-му-му – радісно мені й йому.

Номер слайду 3

подив – обурення – розголошувати – вогнегривий – Словникова робота. здивування крайнє незадоволення, сильний гнів розказувати з гривою, як вогонь (блискучою, рудою, жовтою…).

Номер слайду 4

Відновити порядок речень в абзаці тексту Записка - це ж таємниця, яка мусить бути відома тільки тобі і твоєму товаришеві. - Записки на уроці писати не можна,— сказав Іван Петрович. - Але якщо вже тобі хтось написав, то розповідати про неї вчителеві - недобре, Віталику. А ти розголошуєш цю таємницю. Візьми записку, заховай, на перерві прочитаєш...

Номер слайду 5

Перевір себе: А ти розголошуєш цю таємницю. Візьми записку, заховай, на перерві прочитаєш... - Записки на уроці писати не можна,— сказав Іван Петрович. - Але якщо вже тобі хтось написав, то розповідати про неї вчителеві - недобре, Віталику. Записка - це ж таємниця, яка мусить бути відома тільки тобі і твоєму товаришеві.

Номер слайду 6

Асоціативний кущ Друг співчуття щирість довіра повага розуміння милосердя товариш допомога порядність радість порадник щастя побратим цікавість вірність

Номер слайду 7

1. Що робили учні на уроці? 2. Що отримав Віталик на уроці? 3. Чому Віталику стало соромно? 4. Якого коня намалював Петрик? 5. Що трапилось з конем? Вправа “Мікрофон”

Номер слайду 8

Перевір себе: Учні розв'язували задачі. 5. Кінь утік… Петрик намалював вогнегривого коня. Він зрозумів, що вчинив негарно повідомивши вчителя про записку. Віталик отримав записку.

Номер слайду 9

Вправа “Незакінчене речення” Це було… Всі схилились… Віталик сидів… Віталик розгорнув записку…

Номер слайду 10

Перевір себе: Це було в четвертому класі. Всі схилились над зошитами. Віталик сидів на останній парті. Віталик розгорнув записку і прочитав: «Віталику,— писав Петрик,— я намалював вогнегривого коня. Якщо хочеш, дам тобі».

Номер слайду 11

Творча робота Складіть продовження розповіді. Як можуть далі розвиватися стосунки хлопчиків?

ppt
Додано
28 жовтня 2018
Переглядів
2013
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку