Презентація "Творчість С. Дерманського. Дітям і зорі всміхаються. С.Дерманський «Кого беруть у космонавти»

Про матеріал
Цю презентацію можна використати на уроці літературного читання в 3 класі. Підручник О.Вашуленко "Українська мова та читання. Частина 2. 3 клас."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчість С. Дерманського. Дітям і зорі всміхаються. С. Дерманський «Кого беруть у космонавти»

Номер слайду 2

Емоційне налаштування. Гра «Мій настрій»

Номер слайду 3

Дзінь – дзелень, дінь – дзелень!Починаймо новий день. Налаштуйтесь, посміхніться,До сусіда поверніться – Його щиро привітайтеІ урок розпочинайте.

Номер слайду 4

Робота з чистомовкою. Сі – сі – сі – побувай у космосі. Рю – рю – рю – бачу ясную зорю. Лю – лю – лю- побач там Землю. Ша – ша – ша – смачна каша. Ок – ок – ок – немає іграшок. Еш – еш – еш - ти не заплачеш.

Номер слайду 5

Олександр Дерманський

Номер слайду 6

Народився письменник 28 листопада 1976 року в селі Гайворон Володарського району Київської області.

Номер слайду 7

Вищу освіту здобув у стінах Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова, навчаючись на філологічному факультеті. Відтоді викладає за фахом у Київському технікумі електронних приладів.

Номер слайду 8

У 2001-2012 роках працював літературним редактором дитячого журналу «Стежка». Декілька років тому став членом Спілки письме­нників України.

Номер слайду 9

Сашко Дерманський (саме так він підписує свої твори) є автором більше ніж десяти книжок та кількох аудіокниг. Талановитого казкаря вже неодноразово відзначали у світі вітчизняної літератури:2003 та 2004 рр.—премія Міжнародного літературного конкурсу романів, п'єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова»;2006 та 2008 рр.—премія літературного конкурсу рукописів «Дитячий портал» у номінації «Тексти для 9-12 річних»;2007 р.—премія нового літературного конкурсу «Золотий лелека»;2010 р.—перше місце у рейтингу «Книжка року-2010» у номінації «Дитяче свято».

Номер слайду 10

Почав писати десь на початку двохтисячних. Спочатку писав тільки вірші, ліричні вірші — про кохання. І ось настав час, коли він вирішив показати їх комусь з професіоналів. В кіоску для преси вибрав дитячий журнал «Стежку», який йому зовні більш за всіх сподобався, зателефонував в редакцію і запропонував свої вірші. …

Номер слайду 11

Перша книжка —це повість-казка «Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська». Вона з’явилась у світ у 2004 році у вінницькому видавництві «Теза».

Номер слайду 12

Книги

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Рефлексія

Номер слайду 18

В презентації використано ресурси мережі інтернет

pptx
Додано
6 березня 2023
Переглядів
2402
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку