Презентація " У ритмі серця" Олександр Положинський

Про матеріал
Презентація до уроку читання на тему: "У ритмі серця" Олександр Положинський. Робота з дитячою книгою. Для дистанційного навчання учнів третього класу. Хрестоматія сучасної української дитячої літератури для читання в 3,4 класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олександр Положинський. «У ритмі серця»Робота з дитячою книгою 3 клас

Номер слайду 2

Чистомовка. Гу – гу – гу – росте кульбаба… (на лугу). Іт – іт – іт в неї гарний жовтий … (цвіт). Лі – лі – лі –жовті квіточки … (малі). Ни – ни – ни – всіх нас радують … (вони). Ту – ту – ту – з них віночок я … (сплету). Ок – ок – ок – гарний вийшов цей … (вінок).

Номер слайду 3

Загадка. Як гарне життя - я весела,Життя як погане - сумна,Ви знаєте, нас є багато,Нас тисячі є, не одна.

Номер слайду 4

Цікаве про пісню!Етнографи нарахували близько 200 тисяч українських народних пісень! Найстарішою українською піснею, запис якої зберігся до наших днів, вважається пісня «Дунаю, Дунаю, чому смутен течеш?»Перша в світі пісня, яка пролунала в космосі, була українською! 12 серпня 1962 року перший український космонавт Павло Попович на прохання конструктора Сергія Корольова заспівав українську пісню «Дивлюсь я на небо та й думку гадаю». Одна з найвідоміших українських різдвяних пісень «Щедрик» Миколи Леонтовича, відома всьому світу. В ЮНЕСКО зібрана дивовижна фонотека народних пісень країн усього світу. У фонді України там знаходиться близько 15,5 тисяч пісень. На другому місці перебуває Італія з кількістю 6 тисяч народних пісень.(Організа́ція Об'є́днаних На́цій з пита́нь осві́ти, нау́ки і культу́ри – ЮНЕСКО)Джерело: https://dovidka.biz.ua/tsikavi-fakti-pro-ukrayinsku-pisnyu

Номер слайду 5

Словничок. Поет - автор літературних віршованих, прозових і драматичних поетичних творів. Композитор - автор музичних творів: особа, що займається створенням музики. Пісня, співанка - словесно-музичний твір, призначений для співу. Виконавець -той, хто виконує музичний, літературний та інший твір або певну роль у театральній виставі, кінофільмі і т.д.

Номер слайду 6

Пісня «У ритмі серця»Олександр положинський -український співак і шоумен, лідер українського гурту «Тартак» Руслана Лижи́чко — українська співачка, піаністка, диригентка, танцюристка, продюсерка, громадська діячка. Народна артистка України. Почесна громадянка Львова. Народна депутатка України 5-го скликання.

Номер слайду 7

Олександр Положинський

Номер слайду 8

Руслана

Номер слайду 9

Хрестоматія сучасної української дитячої літератури Ми не випадково взяли цих двох артистів. Адже разом вони створили дуже чудову пісню. Послухайте уважно текст пісні Сашка Положинського « У ритмі серця» і подумайте, які мрії дітей висловив у своєму творі автор.

Номер слайду 10

Прочитай текст. Я хочу, щоб моє дерево було зеленим,Щоб зла сокира його ніколи не торкалася!Щоб колискова бабусина знов прийшла до мене,І щоб зі мною назавжди зосталася!Я хочу, щоб мій будинок був високим і гарним,Щоб поруч зі мною жили привітні люди!Щоб кожне добре діло не лишалось марним,І щоб було так завжди та усюди!

Номер слайду 11

Продовження. А я хочу, щоб моя річка була чистою. Бо я влітку дуже люблю в ній купатися!А ще хочу, щоб сонце посмішкою променистою. Не забувало кожного ранку зі мною вітатися!А я просто люблю збирати квіти,Дихати їхніми п'янкими ароматами!Я кожному новому другу по-справжньому радітиму,"Дай-да-на-да" з ним весело співатиму!

Номер слайду 12

ПриспівЄ у кожного з нас. В серці мрія своя!Знаю я, знаєш ти —Це не сон!То прийшов новий час —Знаєш ти, знаю я —Досягнути мети. Можна тільки разом!

Номер слайду 13

Продовження. А я хочу, щоб мої друзі ніколи не плакали,І щоб кожен пишався великою родиною!Ми всі вчимося жити, і мені не однаково,Ким я стану, коли виросту. Та головне — щоб був людиною!А до мене прилетіла ластівка,І гніздо лаштує під моєю стріхою!Моє серце розривається від щастя,І я готовий (-ва) поділитися своєю втіхою!

Номер слайду 14

Продовження. Над своєю землею пропливу разом з хмарами... Пролечу над нею разом з лелеками... Чи можуть бути гори чужі такими гарними?Чи можуть бути степи такими далекими?Всі ми діти землі казково-чарівної!Кожен з нас став її малою частиною!Всі ми діти країни єдиної!Всі ми є сім'єю єдиною!

Номер слайду 15

Нагадай-но мені!- Які бажання дітей висловив автор у своєму творі?- Від чийого імені веде розповідь автор у творі?- Зі скількох частин складається твір?- Яка з цих частин повторюється? Чому?(Це особливий вид поезії – пісенний текст)- Які слова у тексті повторюються найбільше?- А яке бажання вам найближче? Чому?

Номер слайду 16

Озвуч свою мрію. «Я хочу…»

Номер слайду 17

Слухання музики Музику на слова Олександра Положинського написала Руслана, яка у 2004 році була переможницею пісенного конкурсу «Євробачення». Саме ця пісня стала символом цього конкурсу вже в Україні у 2005 році. Будь ласка, подумайте під час слухання, який настрій у вас викликав цей музичний твір. https://www.youtube.com/watch?v=LJ1f. ZX68t. R0&ab_channel=Ruslana

Номер слайду 18

Перевір свої знання!1. Олександр Положинський написав:а) оповідання б) пісенний текст в) казку;2. Від імені кого веде мову у творі автор? а) дітей б) дорослих в) звіряток;3. Хто став автором музики до пісенного тексту «У ритмі серця»? а) Джамала б) Тіна Кароль в) Руслана.

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Головко Валентина
    Дякую за чудову роботу!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 вересня 2023
Переглядів
1225
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку