Презентація (учнівська) "Чи потрібні іменники?"

Про матеріал

Дану презентацію учнями створено на початку вивчення теми "Іменник".Діти уявляли, міркували, припускали, досліджували можливість існування без іменників. Наприкінці роботи учні дійшли згоди, що без іменників мови та життя взагалі існувати не може.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чи потрібні іменники? Що іменник означає? Він предмети називає – На “хто” , “що” відповідає. Я - “Пізнайко”, звуся Ліза Знання - світ, в життя це «віза». Буду добре міркувати Й українську мову знати.

Номер слайду 2

Мета дослідницької роботи: Дослідити, чому без іменників неможливо уявити предмет. Визначити, яку роль відіграють іменники у навчанні. Проаналізувати, що нам допомагає уявити предмети та явища. Дізнатися., чому іменники самі по собі не дають повне уявлення про предмети та явища.

Номер слайду 3

Що я зробила? Визначила роль іменників у малюванні. Дізналася, що без іменників неможливо дізнатися, який предмет та явище треба малювати, бо їх навіть уявити неможливо.

Номер слайду 4

Що я уявила? Заплющивши очі, зрозуміла, що світ без предметів не існує. Предмети, що не мають назви,неможливо уявити. Без чіткої уяви предметів створити зображення та картину неможливо ! Без синонімів і антонімів порівняти предмети неможливо!

Номер слайду 5

Що я створила? Знаючи назви предметів, уявила їх форму, колір, розміри ми створила малюнки. Ура! Допомогли чарівники - іменники !

Номер слайду 6

Про що я дізналася? Іменник – це частина мови. Іменник означає назву предмета. Іменник може бути пов’язаний з дієсловом, прикметником, з іншим іменником. У реченні іменник - головний член речення, другорядний член речення.

Номер слайду 7

Я зрозуміла : Іменник – найважливіша частина мови. Без нього навіть Новий рік не настає ! Здогадались чому? Тоді розкажіть, хто приносить дітям подарунки?

Номер слайду 8

Що мені допомогло в роботі?

Номер слайду 9

Мої помічники : Рідна мова: Підручник для 4 кл. ((М.С.Вашуленко, С.Г. Дубовик, О.І. Мельниченко, Л.В. Скуратівський). За наук. Ред. М.С. Вашуленка. – К.: Освіта, 2004 – Ч. І – 128с. Савченко О.Я. Читанка: Підручник для 4 кл. – К.: Освіта, 2004. – Ч. І – 159с. Байбара Т.М., Бібік.М. Я і Україна: Підр. Для 4 кл. – К.: Форум. 2004. – 176с. Словникова скарбничка, Частина І (Автор – упорядник Ісаєнко О.В. )– Х.: Країна мрій, 2003 – 224с.

Номер слайду 10

Своєю роботою я задоволена! А ви?

ppt
Додано
10 вересня 2018
Переглядів
929
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку