Презентація ( учнівська) "Чи потрібні прикметники?"

Про матеріал

Дану презентацію було створено унями 3 класу. На початку вивчення теми "Прикметник" учні провели дослідження. Діти уявили наш світ, а також мову без прикметників. Висновок: без прикметників світ та мова існувати не могли б!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чи потрібні прикметники? Що прикметник означає? Він прикмети називає – всі ознаки визначає. Група “Пізнайків” – учнів 4 класу: Шайтанов Євген, Бонжуков Вадим, Куризіна Анастасія, Дакова Анастасія.

Номер слайду 2

Мета дослідницької роботи: Дослідити, чому без прикметників неможливо описати предмет. Визначити, яку роль відіграють прикметники у навчанні. Проаналізувати, що нам допомагає описувати предмети та явища. Дізнатися., чому прикметники самі по собі не дають уявлення про предмети та явища.

Номер слайду 3

Що ми зробили? Визначили роль прикметників у малюванні. Дізналися, що без прикметників неможливо описати предмет та явище.

Номер слайду 4

Що ми уявили? Заплющивши очі, зрозуміли, що світ порожній. Предметів, що не мають форми, не існує. Без кольорів створити картину неможливо. Без синонімів і антонімів порівняти предмет неможливо.

Номер слайду 5

Що ми створили? Знаючи форми предметів, їх колір, розміри ми створили малюнки. Ура! Допомогли чарівники - прикметники !

Номер слайду 6

Про що ми дізналися? Прикметник – це частина мови. Прикметник називає ознаку предмета. Прикметник завжди пов’язаний з іменником. У реченні прикметник - другорядний член речення.

Номер слайду 7

Ми зрозуміли! Прикметник – найважливіша частина мови. Без нього навіть Новий рік не настає! Здогадались, чому? Тоді розкажіть, який він, цей Дідусь Мороз?

Номер слайду 8

Що нам допомогло в роботі?

Номер слайду 9

Наші помічники : Рідна мова: Підручник для 4 кл. ((М.С.Вашуленко, С.Г. Дубовик, о.І. Мельниченко, Л.В. Скуратівський). За наук. Ред. М.С. Вашуленка. – К.: Освіта, 2004 – Ч. І – 128с. Савченко О.Я. Читанка: Підручник для 4 кл. – К.: Освіта, 2004. – Ч. І – 159с. Байбара Т.М., Бібікн.М. Я і Україна: Підр. Для 4 кл. – К.: Форум. 2004. – 176с. Словникова скарбничка, Частина І (Автор – упорядник Ісаєнко О.В. )– Х.: Країна мрій, 2003 – 224с.

ppt
Додано
10 вересня 2018
Переглядів
768
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку