Презентація " Удосконалення змісту та форми написаного тексту. Відповідність тексту його темі. Оповідання тітоньки Шафи (З журналу «Дитяча академія»)».

Про матеріал
Розробка презентації до уроку розвитку зв’язного мовлення у 3 класі на тему " Удосконалення змісту та форми написаного тексту. Відповідність тексту його темі. Оповідання тітоньки Шафи (З журналу «Дитяча академія»)».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра «Знайдіть "зайве" слово»Робота в групах. Троянда, ромашка, костюм, конвалія. Олівець, зошит, портфель, сукня. Яблуко, сорочка, банан, груша. Назвіть зайві слова одним словом.

Номер слайду 2

,,шафа

Номер слайду 3

Ношу на голові поля, Але це зовсім не земля!Ходити в дощ і в спеку мушу - Та це ж, звичайно, …..

Номер слайду 4

Гра «Складіть речення»Робота в парах. Гриб, капелюх, має, великий, не знімає, ніколи, його, але. У спеку, є надійним, капелюх, від сонця, захистом. У якому з речень слово капелюх ужито в прямому значенні, а в якому — в переносному ?

Номер слайду 5

Капелюх уважали найтаємничішим аксесуаром, і в усі часи із ним були пов’язані легенди й повір’я. Спочатку його залучили до справи маги й чарівники. Потім крислатий капелюх із загостреним куполом став атрибутом відьом, яких спалювали на багаттях разом з ні в чому не винними головними уборами.

Номер слайду 6

Такі самі конусоподібні капелюхи носили астрономи: вважали, що капелюх — це засіб «підключення до космосу»!

Номер слайду 7

Ну, а в книзі про Гаррі Поттера ви зустрінетеся з капелюхом, що вміє розмовляти, розподіляє маленьких чарівників по факультетах і з точністю визначає їхні риси характеру.

Номер слайду 8

Словникова роботал..сточкивес..лосолом’янібр..лі иеи

pptx
Додано
26 лютого 2020
Переглядів
1421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку