Презентація "Укладання волосся на електрощипці методами "вниз" та "вгору"

Про матеріал
Презентацію доцільно використовувати тоді, коли потрібно ПРЕДСТАВИТИ, ПОКАЗАТИ якийсь матеріал учням. Використання комп'ютерних презентацій уже настільки міцно увійшло в практику роботи викладача, що багато хто навіть не уявляє вже собі відкритого уроку без ноутбука, проектора і демонстрації якихось картинок на екрані.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«УКЛАДАННЯ ВОЛОССЯ НА ЕЛЕКТРОЩИПЦІ МЕТОДАМИ «ВНИЗ» ТА «ВГОРУ»

Номер слайду 2

Мета уроку: навчитися практичним навичкам послідовного виконання укладання волосся на електрощипці методами «вниз» та «вгору»; правильному використанню засобів для укладання волосся, інструменту та приладдя.

Номер слайду 3

Охорона праціІнструкція з охорони праці та безпеки життєдіяльності при роботі в перукарні з електроінструментом. Матеріалознавствоце знання про склад, властивості, призначення косметичних засобів, таких як: шампунь, кондиціонер,засобів по догляду за волоссям та шкірою голови, засобів для стайлінгу. Перукарська справатеорія дає відповіді на питання, які виникли під час виробничого навчання. Професійна етика та культура спілкуваннядотримання певних етичних норм при спілкуванні з клієнтами під час виконання професійних обов’язків і дотримання правил культури обслуговування. Санітарія та гігієнавизначення видів захворювань шкіри голови, їх ознаки та методи (засоби) попередження; дотримуватися правил гігієни та санітарії на робочому місці та при обслуговуванні клієнтів.3 Міжпредметні зв’язки

Номер слайду 4

4Історія винайдення щипців для гарячої завивки вололосся. Цей вид завивки був винайдений французьким перукарем Марселем Грато в 1875 році. Щипці для завивки виготовлялися із сталі особливого сорту й отримали назву від імені винахідника - «марсельські», мали різну товщину стержня.

Номер слайду 5

БУДОВА КЛАСИЧНИХ ЕЛЕКТРИЧНИХ ЩИПЦІВ. ЕЛЕКТРИЧНІ ЩИПЦІ СКЛАДАЮТЬСЯ З: КОРПУСУ-СТЕРЖНЯ З УСТАНОВЛЕНИМ ВСЕРЕДИНІ НАГРІВАЮЧИМ СТЕРЖНЕМ;ВАЖЕЛЯ З ЖОЛОБОМ, ЯКИЙ ПРИТИСКАЄ ТА УТРИМУЄ КІНЦІ ВОЛОССЯ;ТЕРМОРЕГУЛЯТОРА; РУЧКИ ЗІ ШНУРОМ ТА ВИЛКИ.5

Номер слайду 6

СУЧАСНІ МОДЕЛІ ЕЛЕКТРИЧНИХ ЩИПЦІВ6

Номер слайду 7

7 ДІАМЕТР ЕЛЕКТРОЩИПЦІВЩипці бувають з діаметром від 10 до 50 мм. Найрозповсюджені все ж таки 16, 19, 25 і 32 мм.

Номер слайду 8

ТЕМПЕРАТУРА НАГРІВАННЯ ЩИПЦІВДЛЯ КОЖНОГО ТИПУ ВОЛОССЯ НЕОБХІДНО ПІДБИРАТИ РІЗНУ ТЕМПЕРАТУРУ НАГРІВАННЯ ЩИПЦІВ. ДЛЯ ТОНКОГО, М’ЯКОГО, ОСВІТЛЕНОГО І ПОШКОДЖЕНОГО ВОЛОССЯ ВСТАНОВЛЮЮТЬ ТЕМПЕРАТУРУ ЩИПЦІВ ДО 150°С; ДЛЯ НОРМАЛЬНОГО НЕФАРБОВАНОГО ВОЛОССЯ АБО ЖОРСТКОГО ФАРБОВАНОГО – 150-180°С; ДЛЯ ЖОРСТКОГО, ТОВСТОГО І НЕГРОЇДНОГО ВОЛОССЯ – 190-200°С.

Номер слайду 9

9 ПОСЛІДОВНІСТЬ ЗАВИВАННЯ ВОЛОССЯ СПОСОБОМ «ВНИЗ»:1) пасмо відділяють за правилами накручування на бігуді, ретельно розчісують, відтягують перпендикулярно до поверхні голови; 2) щипці беруть у праву руку, пасмо - у ліву; 3) щипці у відкритому положенні підносять до пасма, затискають між жолобком та валиком і повільно проводять від основи до кінця пасма, прогріваючи волосся; 4) затиснутий кінець пасма накручують на щипці до основи пасма; 5) для запобігання опіку шкіри голови біля основи пасма під щипці підкладають гребінець; 6) щипці 5-7 секунд тримають до повного прогрівання пасма; 7) щипці відкривають, виймають їх із локона; 8) локон фіксують шпилькою або затискачем, залишають остигати природнім шляхом. ПОСЛІДОВНІСТЬ ЗАВИВАННЯ ВОЛОССЯ СПОСОБОМ «ВГОРУ»Локони виконуються так само, як і способом «вниз», але при накручуванні волосся щипці заводять у пасмо жолобком вниз, а валиком вгору. 

Номер слайду 10

ЗАКРІПЛЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ

Номер слайду 11

11

pptx
Додано
29 січня
Переглядів
141
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку