Презентація "УКРАЇНА ЄДИНА КРАЇНА"

Про матеріал

Презентація "УКРАЇНА ЄДИНА КРАЇНА".

Виховання патріотизму, та любові до рідної країни.

Матеріал може бути використаний на тематичних виховних, а також як перший урок на початку навчального року (або в кінці навчального року)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель Стебницької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 Ращупкіна Т.А.

Номер слайду 2

Україно моя, для мене ти єдина, Як рідна мати, що дала життя. І щастя дні і в лиховісні днини До тебе повертаю звіддаля. Вклоняюся рідним вербам і тополям І припаду до рідної землі. Що маю я таку щасливу долю, Великий Боже, дякую тобі. 

Номер слайду 3

Наш клич: Бог, Україна, Свобода! Наше вітання: Слава Україні! Героям слава! Наше головне: Єдина Країна! Единая Страна!

Номер слайду 4

Пилип Орлик «Кожна держава складається і стверджується непорушною цілістю кордонів.» Григорій Сковорода «Коли не можу нічим любій Вітчизні прислужитися, в кожному разі з усієї сили намагатимуся нікому ні в чому не шкодити.» Іван Франко «Мій патріотизм – се не сентимент, не національна гордість, то тяжке ярмо.» Петро Могила «Без згоди та спільної любові народжується в домі постійна пожежа смутку й печалі, а втіха не приноситься.» Олена Теліга «Держави стоять не на династії, а на внутрішній єдності і силі народу.» Павло Мовчан «Якщо ми не будемо думати про себе усім миром, то нам ніколи не бути собою.» Гай Саллюстій «Єдність укріплює мале, сварка ж руйнує велике.»    

Номер слайду 5

Той, хто не любить своєї країни, нічого любити не може. Д. Байрон

Номер слайду 6

Любіть її гори, Поля та долини, Дніпро сивочолий І гроно калини. Любіть її мову, Таку солов’їну, І пісню любіть, Бережіть Україну! Не маємо права Її забувати, Для нас Україна – Це рідная мати! Тоді – ми народ, Тоді – ми держава! То ж будь, патріотом, Землі рідній слава! Любіть Україну Краплиночку раю, Любіть її мову Чудову благаю. До вас я звертаюсь, Нове покоління, Ви наше майбутнє, А ваше коріння, В землі, що полита, Козацькою кров’ю. Живе Україна Героїв любов’ю.

Номер слайду 7

Я так її, я так люблю мою Україну убогу... Т.Г.Шевченко Зажурилась Україна -така її доля!   Здається - кращого немає нічого в Бога, як Дніпро та наша славная країна…  Україно, Україно! Серце моє, ненько! Як згадаю твою долю, заплаче серденько!   Гомоніла Україна, довго гомоніла, довго-довго кров степами текла-червоніла.   Доборолась Україна до самого краю. Гірше ляха свої діти її розпинають.  Любітеся, брати мої, Украйну любіте, і за неї, безталанну, Господа моліте.  Для чого я на світ родився, свою Україну любив?   Свою Україну любіть. Любіть її… Во время люте. В останню, тяжкую минуту за неї Господа моліть.  

Номер слайду 8

Нам пора для України жить І.Франко У повісті «Захар Беркут» Франко наголошує на необхідності загальнонародного єднання, вважаючи, що лише тоді можна досягти найвеличнішої мети. «Доки будете жити в громадськім порядку, дружно держатися купи, незламно стояти всі за одного, а один за всіх, доти ніяка ворожа сила не побідить вас». Наприкінці повісті Іван Якович Франко звертається до майбутніх поколінь із проханням: «Давнє громадянство давно забуте… Чи не нашім дням судилось відновити його? …»

Номер слайду 9

Р. Купчинський Україна — край мій рідний  Від Кавказу по Карпати,  І веселий, і свобідний,  І великий, і багатий.  Де є в світі кращі ріки,  Як Дністер, Дніпро-Славута?  Хто покине їх навіки,  Тому в серці вічна смута. Де є в світі кращі гори, Де таке повітря свіже? Де шумлять так гарно бори І хвилює спіле збіжжя? Де ясніше сонце світить, Де гарніше зорі сяють? Де ж солодше пахнуть квіти — Як у нашім любім краї!

Номер слайду 10

"Україна єдина. Страна одна" — це всеукраїнський марафон єдності, ініційований каналом 1+1. Відомі публічні люди, громадські діячі, співаки, актори і прості українці записують звернення, у яких закликають до єдності, взаєморозуміння і миру. До марафону може приєднатись будь-хто, записавши власне звернення з поміткою "Україна єдина. Страна одна" або ж розмістивши у себе відповідні банери і фото за цим посиланням: https://drive.google.com/folderview?id=0B5xifrehIoo8LU1rOHh4Wnp3NjA&usp=sharing

Номер слайду 11

У вас на парті аркуш, кольорові олівці, картинкита вислови відомих людей. Створіть свою соціальну рекламу, придумавши або вибравши тематичну картинку та лозунг відповідно до нашої теми уроку. Соціальна реклама

Номер слайду 12

Афоризми Наша сила – в єдності, а порука успіху наших змагань – в державній слухняності! - Симон Петлюра Люблять батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що своя - Сенека Той, хто не любить своєї країни, нічого любити не може - Д. Байрон Забудеш рідний край — твоє всохне коріння - П. Тичина Патріотизм — це не любов до ідеї, а любов до вітчизни- В. Распутін Той, хто в біді кидає свій народ, стає його ворогом -Ч. Айтматов Вітчизна — це не хтось і десь, Я — теж Вітчизна- І. Світличний Українському народу не потрібно співчуття – потрібні патріоти. Потрібен ти!-І. Олійник 

Номер слайду 13

Слова: D.Lemma Музика: D.Lemma Я дитя, твоє дитя, Ти люби мене, як я, Ти засіяй в моїх очах, Я люблю тебе до нестями. Злива весняна, тепла злива Стікає сльозами по моєму склі. Мої думки жене приливом І важко на душі мені. Всі мої мрії тільки про тебе, Всі мої думки віддані тобі. Люблю тебе, забудь про себе, Забудь про труднощі мої. Приспів: На світі є одна країна, | Яку люблю - це Україна. | Її люблю, любити буду | І ніколи я її не забуду. | (2) І ти знаєш навіть не жалію, Життя моє - це нове життя, В якому я лиш про тебе мрію, В якому ти, в якому я. Всі мої мрії тільки про тебе, Всі мої думки віддані тобі. Люблю тебе, забудь про себе, Забудь про труднощі мої. Приспів. На світі є одна країна, | Яку люблю - це Україна. | Її люблю, любити буду | І ніколи я її не забуду. | (2)

Номер слайду 14

Дмитро Чередниченко Нехай ніхто не половинить, Твоїх земель не розтина, Бо ти єдина, Україно, Бо ти на всіх у нас одна. Одна від Заходу й до Сходу, Володарка земель і вод – Ніхто не ділить хай народу, Бо не поділиться народ. Нехай ніхто не половинить, Твоїх земель не розтина, Бо ти єдина, Україно, Бо ти на світі в нас одна.

Номер слайду 15

Доповніть це список всіма якостями чи предметами, які на вашу думку об’єднують нашу країну. Основи нашої ЄДНОСТІ Наша ВІРА Наша ЗЕМЛЯ Наша ІСТОРІЯ Наша ЕКОНОМІКА Наша ПІСНЯ Наш ПАТРІОТИЗМ Наше МАЙБУТНЕ Наш

Номер слайду 16

Oleg Kolibaba Не  діліть  Україну  на  захід  і  схід, На  ЄС  і  “таможенне  братство”. Ми  не  їхні  раби,  і  хай  знає  це  світ; Україна  засуджує  рабство. Лиш  у  єдності,  знаємо,  треба  нам  йти, Щоб  нове  будувати  майбутнє. Не  діліться  по  вірі  і  мові,  брати! І  тоді  буде  вдача  супутня.   Ми  єдині  в  думках  і  ми  вільні  у  них. Не  керуйтесь  “совковим  диктатом”! Що  збудуємо  ми,  не  збудують  вони, Лиш  єдину  мету  треба  мати. Ех,  політики  знані,  бодай  би  то  їм…  . Та  не  нам  їх,  колеги,  судити. Побажаємо  дружньо  ми  єдності  всім, Бо  із  нею  потрібно  нам  жити. Не  діліть  же,  будь  ласка,  ви  захід  і  схід. Поодинці  народ  знемагає. Українці!  Хай  славиться  єдністю  рід! Не  діліться  ніколи,  благаю.    

Номер слайду 17

Ми – патріоти – дочки і сини Для твого блага все в житті здолаєм! Бо ти найкращий, краю мій ясний, Вітчизну й матір ми не вибираєм!

Номер слайду 18

З Богом у душі, з Україною в серці Боже великий, єдиний, Нам Україну храни, В єдності – сила народу. Боже, нам єдності дай.

Номер слайду 19

О. Кониський М. Лисенко Боже великий, єдиний, Нам Україну храни, Волі і світу промінням Ти її осіни. Світлом науки і знання Нас, дітей, просвіти, В чистій любові до краю, Ти нас, Боже, зрости. Молимось, Боже єдиний, Нам Україну храни, Всі свої даски й щедроти Ти на люд наш зверни. Дай йому волю, дай йому долю, Дай доброго світу, щастя, Дай, Боже, народу І многая, многая літа

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.3
Оригінальність викладу
4.3
Відповідність темі
4.3
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Дечковська Віра
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  2. Марценко Галина Олегівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Иванчук Алка
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Пов’язані теми
Етика, 7 клас, Виховна робота
До підручника
Християнська етика (навчальний посібник) 7 клас (Жуковський В.Л., Ковальчук Н.Д., Климченко Т.В. та ін.)
Додано
16 квітня 2018
Переглядів
9855
Оцінка розробки
4.3 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку