Презентація. Українська література. 6 клас. Характеристика образів Сергія та Митька Нема нічого кращого за дружбу! (за твором Я.Стельмаха «Митькозавр із Юрківки , або

Про матеріал
Презентація до уроку української літератури в 6-му класі на тему"Характеристика образів Сергія та Митька. Нема нічого кращого за дружбу!"
(за твором Я.Стельмаха «Митькозавр із Юрківки, або Химера лісового озера») містить висловлювання про дружбу, різні види роботи:

Гра «Правильний порядок», Акродиктант, Асоціативний кущ, Літературний калейдоскоп, ,,Досьє” героїв, Сенкан, Конкурс «Альпініст» Тестування (з літер, що позначають правильні відповіді, має утворитися ключове слово).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Характеристика образів Сергія та Митька. Нема нічого кращого за дружбу! (за твором Я. Стельмаха «Митькозавр із Юрківки , або Химера лісового озера»)

Номер слайду 2

Святе це діло – дружба. Той, хто на все життя збереже друга дитинства, той щасливий. В. Нестайко

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Гра «Правильний порядок»1. Викрадення курки.2. Похід до бібліотеки.3. Завдання на літо.4. Поїздка до Юрківки. 5. Інформація про погану репутацію озера.6. Прохання хлопців відпустити їх у село на канікули.7. Дід Трохим упав у яму.8. Зустріч із Васею.9. Зустріч із бабусею Митька.10. Сліди невідомої тварини на березі ріки.

Номер слайду 5

Акродиктант. Кому належать слова? У кожному наступному слові-відповіді підкреслити відповідно першу букву, другу, третю, четверту.1.«Зараз, улітку, всі своїх дітей кудись одсилають. То в табори, то ще десь, а як нема куди, то до бабусь».2.«Щоб продовжити добру традицію наших старших класів, вам треба за літо зібрати колекцію комах». (Вказати лише ім’я) 3.«Ви знаєте , що таке бурштин? Це смола дерев , що пролежала в землі мільйони років і закам’яніла» (Назвати лише прізвище)4.«Ну що я в порівнянні з кількома деревами – комаха!.. А в порівнянні із земною кулею?»

Номер слайду 6

Друг1. Дідусь 2. Ірина Семенівна 3. Труш 4. Сергій

Номер слайду 7

Асоціативний кущ. Справжній другвірнийвідданийбезкорисливийдобрийтурботливийєдинийнадійнийспівчутливийсправедливийщирий

Номер слайду 8

Літературний калейдоскоп Кому з героїв повісті належали речі, курка

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

,,Досьє” героївІм’я Місце проживання Освіта Сім’я Місце перебування Мета приїзду. Улюблені заняття Висновки Досьє - зібрання документів, що стосуються якого-небудьпитання, якої-небудь справи, а також папка з такими доку-ментами.

Номер слайду 13

Перевір себеІм’я (Дмитро Омельчук, Сергій Стеценко)Місце проживання (Київ)Освіта (закінчили 5 кл. середньої школи)Сім’я (Митько проживає з батьками і старшим братом; Сергій - з батьками і бабусею)Місце перебування (с. Юрківка)Мета приїзду (Відпочинок на свіжому повітрі; збір колекції комах)Улюблені заняття (ловити рибу , читати пригодницькі та фантастичні твори, купатися, засмагати, грати у рухливі ігри)Висновки про характер (Амбіційні, прагнуть зробити наукове відкриття, прославитися

Номер слайду 14

Сенкан. Митько та Сергійко. Допитливі, винахідливі, фантазери, мрійники. Ловлять рибу, читають, граються,купаються. Більшу частину свого часу проводять разом. Друзі

Номер слайду 15

Конкурс «Альпініст» 1. Митько з Сергієм поїхали в село а) відпочивати; м) збирати гербарій; б) провідати бабусю. Тестування (з літер, що позначають правильні відповіді, має утворитися ключове слово).

Номер слайду 16

2. Як хлопці дізналися про варанів? и) з книг; в) з розкопок; д) з розповідей.3. Як звали діда, який потрапив у викопану хлопцями яму? т) Трохим; г) Данило; е) Гнат.

Номер слайду 17

4. Першою приманкою для чудо-виська мала стати і) корова; ь) коза; ю) гуска.5. Васько захоплювався з) лижами; ж) фігурним катанням; к) велосипедним спортом.

Номер слайду 18

6. Біля куреня Сергій знайшов с) рушницю; о) сандалю; м) шапку.7. Чому Сергієві снився страшний сон? з) Митько читав перед сном про динозаврів; ч) багато наївся; т) побачив невідомого звіра.

Номер слайду 19

8. Васька врятував б) Митько ; а) Митько і Сергій; х) дід Трохим.9. Невідомим звіром виявився щ) динозавр; в) Васько; н) дід Трохим.10. Васько хотів р) пожартувати з хлопцями; е) налякати хлопців; ф) зацікавити хлопців.

Номер слайду 20

Митькозавр

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Франчук Татьяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Каракоц Олена Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Шульга Тетяна Миколаівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 березня 2018
Переглядів
38663
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку