Презентація Українська народна казка " Казка про правду і кривду"

Про матеріал
Я впевнена, що за допомогою казки, казкових героїв дитина стає комунікабельнішою, впевненішою в собі. Адже вона особистість. Діти люблять чарівні казки і казки про тварин. Все фантастичне , що є в казці тісно пов'язане з реальною дійсністю, і не веде дітей від неї, а, навпаки, служить розкриттю життєвої правди. Своїм змістом казки пробуджують їхні моральні якості, і, перш за все, людяність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казка – наче той горіх. Ти попробуй розкуси – Знайдеш стільки в нім краси, стільки мудрості, поради, стільки вигадки і правди! Валентин Бичко

Номер слайду 2

Казка - це а) фольклорний, розповідний твір про вигадані, а часто й фантастичні події; б) народний переказ про життя якоїсь особи.

Номер слайду 3

Які ви знаєте види казок?

Номер слайду 4

Особливістю жанру казки є: дія відбувається в особливому вигаданому світі; характерні чарівні предмети, які допомагають героям у випробуваннях; присутність фантастичних героїв; Повторення магічних чисел: 3,7,9,12; Завжди закінчується добре, перемогою добра над злом.

Номер слайду 5

Ознаки казки Казковий зачин. Багаторазове повторення подій. Вживання традиційних висловів. Традиційна кінцівка.

Номер слайду 6

Українська народна казка «Про правду і кривду»

Номер слайду 7

Тема: наочне демонстрування того, як правда перемагає несправедливість. Ідея: уславлення правди й справедливості, засудження та покарання кривдників.

Номер слайду 8

Робота в групах І група Якими словами розпочинається казка? А чим закінчується? Зачитайте ці частини в казці? Яке магічне число використано в казці « Про правду і кривду» ? ІІ група Хто виступає головними героями казки? Чи всі події, що відбуваються в казці - реалістичні ? Що перемагає в казці ? Доведіть це на прикладі казки. « Про правду і кривду».

Номер слайду 9

Сенкан 1-й рядок має містити слово, яке позначає тему( звичайно в іменниках). 2-й рядок – це опис теми, який складається з 2-х слів( 2 прикметники). 3-й рядок визначає дію, пов’язану з темою; він складається з 3 слів( дієслів). 4-й рядок є фразою, яка складається з 4 слів і виражає ставлення до теми, почуття з приводу обговорюваного.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Головний герой казки

Номер слайду 15

Рефлексія - Сьогодні на уроці я навчився… -Було важко… -Мені здалося важливим… -Я зрозумів, що… -Я відчув, що…

ppt
Додано
29 листопада 2020
Переглядів
4942
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку