Презентація "Українські письменники дітям"

Про матеріал
Презентація.Сучасні українські дитячі письменники. Всеволод Нестайко,Наталія Чуб,Сашко Лірник (Олександр Власюк),Андрій Кокотюха,Сашко Дерманський.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українскі письменники дітям

Номер слайду 2

Всеволод Нестайко. Всеволод Нестайко - улюблений письменник усіх українських дітлахів віком від 5 до 80 років – написав більше 30 повістей, романів і збірок оповідань. «Тореадори з Васюківки», «Пригоди в лісовій школі», «Одиниця з обманом», «П'ятірка з хвостиком», «Загадка старого клоуна» - ці твори можна перечитувати безкінечно.

Номер слайду 3

НАТАЛІЯ ЧУБНародилася 1969 р. в Харкові. Навчалася у Харківському державному університеті за спеціальністю психологія. Першу книгу видано в 2006 році. В доробку авторки численні дитячі енциклопедії, пізнавальні книги видані загальним накладом понад 100 000 примірників і перекладено шістьма мовами в 14 країнах Європи. Номінант літературних премій і нагород. Найпопулярніші твори авторки - це серія азбук для дітей, де дуже зрозуміло і цікаво Наталія описує важливі речі - Азбука ввічливості, Азбука доброти, Азбука бізнесу, Азбука хоробрості та ін.книжка-гра Цікаві правила дорожнього руху, Поні, який хотів побачити море.

Номер слайду 4

Сашко Лірник. Власюк Олександр Іванович (творчий псевдонім Сашко Лірник) – володар почесного звання «Заслужений працівник культури України» та багатьох премій. З 1999 по 2002 роки вів на телебаченні програму «Казки лірника Сашка», а з 2010-го – програму «Світанок». Також відомий за кількома збірками книжок “Казки Лірника Сашка”. На його казках виросло не одне покоління українців

Номер слайду 5

Андрій Кокотюха. Автор детективу для дітей «Таємниця козацького скарбу», український письменник Андрій Кокотюха народився в сім'ї зварника і медсестри. Перші літературні спроби майбутнього письменника припадають на 7 років, коли юний Андрій написав свій перший художній твір. До 12 років читав і писав тільки казки. В юності мріяв стати бібліотекарем. Закінчив факультет журналістики Київського національного університету

Номер слайду 6

Сашко Дерманський. Сашко Дерманський - автор десяти дитячих повістей та казок, серед яких: «Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська», «Король буків, або таємниця Смарагдової книги» та ін.«Чудове Чудовисько», 2006«Чудове Чудовисько в Країні Жаховиськ», 2010«Казки дракона Омелька», 2012«Чудове Чудовисько і Погане Поганисько», 2014«Стонадцять халеп Остапа Квіточки», 2016«Мері», 2018

Номер слайду 7

“Людина, для якої книжка уже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збіднілою, спустошеною” В. Сухомлинський. Мені ти – друг. Ти перший друг мій, книго!Ти не неси в серця жорстокість, зло. Роби добро, стійкіша будь, ніж крига,Неси добро! Спрямуй сюди весло. Ти прославляй добро на всіх майданах,Неси в серця його в усіх світах!Клади його до ран тому, хто в ранах.І нагодуй ним тих, хто вже зачах.

Номер слайду 8

Книги – морська глибина: Хто в них пірне аж до дна,Той, хоч і труду мав досить. Дивнії перлини виносить. Франко І.  Дякую за увагу!

pptx
Додано
14 липня 2021
Переглядів
2465
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку