Ми – українці, пишаємося , що саме наші мами, бабусі, прабабусі вміють і печуть найсмачніші пасочки. Запашні, запечені, з традиціями славетного роду.
Номер слайду 3
Готуватися до Великодня в Україні починають заздалегідь, коли тримають довгий Великий піст. Останній тиждень перед Великоднем називали Білим - за цей тиждень прибирали будинок, перемивали всі поверхні і прикрашали хату рушниками. У Чистий четвер перед Великоднем обов'язково вмилися до сходу сонця.
Номер слайду 4
На Великдень в Україні готують випічку - паски. У паски додають побільше яєць, щоб тісто було насиченого жовтого кольору - це символізує сонце. Зверху паски прикрашали фігурками птахів і квітів, що позначало весну і родючість.
Номер слайду 5
Ще одним символом Великодня в Україні є верба. Гілки верби вносять в будинок ще на Вербний тиждень, а потім прикрашають ними будинок до Великодня.
Номер слайду 6
Третій відомий символ Великодня - крашанки. Розписані і пофарбовані яйця символізують життя, сонце і воскресіння. В Україні добре розвинене мистецтво крашанок і писанок.
Номер слайду 7
У сам день Великодня прийнято збирати в кошик різні продукти, паски і крашанки. Всією сім'єю йдуть до церкви на богослужіння і святять там продукти. Потім вдома вся сім'я сідає за святковий стіл, а трапезу обов'язково починаютьз пасхального яйця.
Номер слайду 8
Номер слайду 9
Паски починають пекти в чистий четвер. В оселі має бути прибрано, вичищено, стіни повинні бути вибілені, а рушники випрані, накрохмалені. В усіх святковий настрій.
Номер слайду 10
Господиня виставляє на стіл масло, яйця, борошно, родзинки й багато іншого. Справжня гордість господині — добре спечена паска. Існує народна прикмета: добра паска — на добрий рік.
Номер слайду 11
Ґадзиня чаклує над тістом. Вона вимішує його, а потім пильнує, щоб тісто не втекло з діжі.
Номер слайду 12
Коли тісто підійде, його викладають у форми, але лише на третину, бо тісто буде підходити, тобто збільшуватися в об'ємі.
Номер слайду 13
Кожна господиня прикрашає свої паски: можна посипати їх родзинками, кольоровим пшоном, змазати яєчним білком, збитим із цукром.