Презентація um...zu, damit

Про матеріал
Презентація пояснює основні правила побудови речень, щоб відповісти на питання Wozu?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Um zu, damit в німецькій мові Підрядне речення мети в німецькій мові

Номер слайду 2

Підрядні речення мети в німецькій мові.  Щоб запитати «Навіщо», «З якою метою?» нам знадобиться питання Wozu?наприклад: Wozu brauchst du Geld? - Навіщо / Для чого тобі потрібні гроші?Щоб відповісти на питання «Навіщо / З якою метою?» (Wozu?) ми повинні використовувати um … zu або damit

Номер слайду 3

Підрядні речення мети в німецькій мовіЯк побудувати речення з конструкцією «um … zu»? Розглянемо на прикладі:— Wozu brauchst du Geld?- Ich brauche Geld, um glücklich zu sein. (Мета / для чого?)- Мені потрібні гроші для того, щоб бути щасливим. Дієслово не може стояти між um zu, воно стоїть тільки після цієї конструкції! Між um zu можуть стояти прикметники, іменники, доповнення, але НЕ дієслово!Якщо дієслово має відокремлюваний префікс, частка zu ставиться між префіксом та коренем дієслова!Du sollst heute früher ins Bett gehen, um morgen früh aufzustehen.

Номер слайду 4

Підрядне речення мети в німецькій мовіКонструкція Um … zu використовується тоді, коли йдеться про одного й того ж діяча / особу, коли суб'єкт identisch. Підрядне речення мети з «damit» навпаки використовується в усіх випадках - і якщо йдеться про одну й ту ж особу / діяча, і якщо йдеться про 2-х різних осіб/діячів (Subjekt nicht identisch). Здебільшого підмети у головному і підрядному реченнях різніDer Vater muss Geld verdienen, damit seine Kinder studieren können.

Номер слайду 5

Підрядне речення мети в німецькій мовіЯк і в інших різновидах підрядних речень, присудок стоїть на останньому місці. Якщо присудок виражений дієсловом з відокремлюваним префіксом, цей префікс об’єднується з коренем дієслова: Die Eltern sprechen leise, damit ihr Baby schneller einschläft.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Мовсесян Алевтина
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Настаченко Вiкторiя Іванівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 листопада 2021
Переглядів
15240
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку