Презентація умовни речення 0 та 1 типу Conditionals

Про матеріал
Презентація умовни речення 0 та 1 типу Conditionals Поглиблене вивчення англійськой мови Умовни речення 0 та 1 типу, правило, схеми, приклади
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

{00 A15 C55-8517-42 AA-B614-E9 B94910 E393}Умовні речення - складнопідрядні речення в англійській мові, в яких у підрядному реченні називається умова, а в головному реченні – наслідок, що виражає результат цієї умови.І умова, і наслідок можуть відноситься до теперішнього, минулого і майбутнього. Підрядні речення умови найчастіше вводяться сполучником if (якщо) – звідси і друга назва – if sentences. На відміну від української мови, кома в складнопідрядному реченні ставиться тільки в разі, якщо підрядне речення знаходиться перед головним, хоча це правило дотримується не завжди.

Номер слайду 3

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} В англійській мові існує чотири типи умовних речень:- Нульовий тип умовного речення (Zero Conditinal)- Перший тип умовного речення (First Conditional)- Другий тип умовного речення (Second Conditional)- Третій тип умовного речення (Third Conditinal)Умовні речення використовують в залежності від того, який ступінь вірогідності виражає конструкція Давайте розглянемо кожен з типів умовного речення окремо.

Номер слайду 4

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Нульовий тип умовного речення (Zero Conditinal)Нульовий тип умовного речення використовується в моментах, коли результат умови є відомим на сто відсотків, як науковий факт. Всі речення (головне та підрядне) вживаються у теперішньому простому часі. Форма утворення 0 типу буде наступною: If + підрядне речення в present simple + головне в present simple. If you heat ice, it melts. – Якщо ти нагріватимеш лід, він буде розтоплюватися. If I get up late, I am late for work. – Якщо я прокинусь пізно, я запізнюся на роботу. Не важливо, про майбутнє чи про теперішнє йде мова – головне, що результат є відомим. Як ви можете бачите, реченнях, що наведені зверху, перекладені у майбутньому часі. Проте результат вже є відомим, тому в обох випадках вживається Present Simple. В умовних реченнях будь-якого типу не обов’язково підрядне речення розташовувати перед головним, їх можна міняти місцями: People get hungry if they don’t eat. – Люди стають голодними, якщо вони не їдять. Замість if можна також використовувати when (коли): When I get up late, I miss my train. – Коли я прокидаюся пізно, то пропускаю мій потяг. В даному випадку речення перекладено в теперішньому часі, проте воно є актуальним і для майбутнього оскільки результат буде тим самим.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}

Номер слайду 7

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}I тип умовного речення (First Conditional)Перший тип умовного речення використовується в ситуаціях, коли мова йде про майбутнє. Проте ми не впевнені в результаті умови, оскільки сама умова ще не наступила, хоча вона реальна. Підрядне речення в I типі умовного речення буде знаходитись в Present Simple, проте для позначення головного речення вже буде використовуватися Future Simple: If + підрядне речення у Present Simple + головне речення в Future Simple. If it rains, I will stay at my friend’s house. – Якщо піде дощ, я залишуся у будинку мого друга. If I see Tom, I will ask him about John. – Якщо я побачу Тома, я запитаю в нього про Джона. Як бачимо, в підрядному та головному реченні мова йде про майбутнє. Тобто, є передумови, за яких може бути виконана ця умова. Замість will також можна використовуватися can і may: I can call Marry if she is at home. – Я можу зателефонувати Мері, якщо вона буде вдома. Спонукальний спосіб. If you see Jessica tonight, give her this book, please. – Якщо ти побачиш Джессіку сьогодні ввечері, дай їй цю книгу, будь ласка. If oranges are not expensive, buy me two kilos of them. – Якщо апельсини будуть недорогими, купи мені їх 2 кілограми. Please, come to my place and help me if you are not busy tomorrow. – Будь ласка, прийди до мене додому та допоможи мені, якщо ти не зайнятий завтра.  Модальні дієслова. If you like this shoes, we can buy them. – Якщо тобі подобаються ці туфлі, ми можемо їх купити. You may stay at home next Monday if there is no work to do here. – Ви можете залишитися вдома наступного понеділка, якщо тут не буде ніякої роботи. Kate must get up really early if she gets this job in New York. It’s too far. – Кейт буде змушена вставати дуже рано, якщо вона отримає цю роботу в Нью Йорку. Вона знаходиться надто далеко.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

pptx
Додано
13 січня 2021
Переглядів
6095
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку