Презентація "Універсальний моральний закон"

Про матеріал
Даний матеріал допоможе розкрити зміст Золотого правила моралі – найважливішої Господньої настанови чинити іншим людям так, як хочеш, щоб вони чинили з тобою та дотримуватись універсального морального закону, заповіданого нам Ісусом Христом. Презентація укладена як конспект уроку для учителя та візуальний навчальний матеріал для учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

19 урок Християнська етика 6 клас Дідук Л.Т., вчитель –методист, вищої кваліфікаційної категорії Мокрокалигірської ЗОШ І-ІІІ ступенів Катеринопільського району Черкаської області

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Золоте правило моралі – найважливіша Господня настанова чинити іншим людям так, як хочеш, щоб вони з тобою чинили. Моральний закон – правило, дане Богом, яке допомагає жити у згоді з власним сумлінням та ближніми людьми. Універсальний – прийнятний для всіх

Номер слайду 5

Як бажаєте, щоб робили вам люди, так і ви робіть їм. (Мт.7:12, Лк.6:31).

Номер слайду 6

Коли Ісус Христос обрав 12 апостолів, Він спустився з ними з вершини гори і побачив, що сотні учнів зібралися також послухати Його мудрого Слова. Тоді Син Божий знову піднявся на гору і виголосив проповідь, яку тепер називаємо Нагірною. У ясний погожий день, при тихому повіві прохолоди з Галилейського озера, на схилі гори, вкритої зеленню і квітами, Спаситель подав людям Новозавітний Закон Любові. Він говорив про заповіді блаженства, про неосудження і прощення ближнього, любов до нього, про силу молитви і милостиню. На мовчазне запитання присутніх, як ми повинні поводитися зі своїми ближніми завжди, у будь-якій ситуації, Ісус Христос назвав таке правило: «Як бажаєте, щоб робили вам люди, так і ви робіть їм». (Див. Мт.7:12, Лк.6:31). Як Ісус Христос оголосив людям Новозавітний Закон Любові

Номер слайду 7

Номер слайду 8

1.Про що говорив Ісус Христос у Нагірній проповіді? 2.Чому ми вважаємо, що в ній Спаситель виклав Новозавітний Закон Любові?

Номер слайду 9

Що таке золоте правило моралі? Чи легко завжди чинити добро стосовно ближнього?

Номер слайду 10

Спокуса просто-таки тягне тебе за язик, щоб попліткувати про подругу з однокласницями. А як ти поставишся до того, що вона пліткуватиме про тебе? Як дотримуватись універсального морального закону, заповіданого нам Ісусом Христом

Номер слайду 11

Поспішаючи в їдальню, ти виявив: щоб заплатити за сніданок, треба ще кількох копійок. Та хіба ж то проблема? Підбіг до якогось малюка з першого чи другого класу, весело вибив у нього з рук потрібні мідяки і рвонув до стійки. Але що це? Ти вмить розпластався на підлозі, розсипавши гроші. А високий старшокласник вже кепкує над тобою: „Поснідав, малявко?..”

Номер слайду 12

Один підліток хотів розбагатіти і разом з друзями обікрав квартиру. Їх усіх заарештували і посадили у в’язницю. Дві подруги замість бібліотеки відвідали в лікарні свою однокласницю. Вони приємно поговорили, підтримали і підбадьорили хвору

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Зробимо висновок

Номер слайду 16

"РУКИ" Руки наші можуть грати, Спритно цвяхи забивати, Хліб духмяний випікати І картини малювати. Будувати, одяг шити. І з комп'ютером дружити. Прасувати, вишивати, Подарунки дарувати. Приспів: Руки всюди нам потрібні, Бо вони слухняні й здібні. Дав нам Бог їх для добра, Не робіть руками зла. Ми руками можем брати, Але Бог нас вчить давати, Немічним допомагати, Міцно друга обіймати. А ще руки можуть прати, Смачні страви готувати, Сторінки книжок гортати, Літери в слова складати, Ще й оркестром керувати, Квіти у букет збирати, І за все, що руки можуть, Ми тебе прославим, Боже. Приспів (2 рази).

Номер слайду 17

На працю: вона є великою справою для Бога. На причину задуму: вона є джерелом сили. На розумну розвагу: вона є тайною вічної молодості. На читання: воно є джерелом мудрості. На приязнь: вона є дорогою до щастя. На усмішку: вона є музикою душі. На давання: день короткий, щоб бути самолюбом. На спокій: він потрібний твоїй душі. На милосердя: воно є ключем до неба. На любов до інших: вона Богом дана привілея

Номер слайду 18

Клас розв’язував задачу. Тридцять п’ятеро учнів схилилися над зошитами. Коли це у двері хтось тихо постукав. - Відчини двері й подивися, хто там стукає, - мовив учитель. Чорноокий хлопчик, що сидів за першою партою, квапливо відчиняє двері. До класу заходить директор школи з маленькою дівчинкою. Тридцять п’ять пар очей уп’ялися в незнайомку. Вона була горбатенька. Учитель затамував дух і повернувся до класу. Він дивився у вічі пустотливих школярів і подумки благав: «Хай не побачить дівчинка у ваших очах ні подиву, ні насмішки». У їхніх очах була тільки цікавість. Вони дивилися на незнайомку й лагідно всміхалися. Учитель полегшено перевів дух. - Цю дівчинку звуть Оля, - каже директор. - Вона приїхала до нас здалека. Хто поступиться їй місцем на першій парті? Бачте, яка вона маленька? Усі шість хлопчиків і дівчаток, що сиділи за передньою партою, піднесли руки: - Я… Учитель був тепер спокійний: клас витримав іспит на людяність.

Номер слайду 19

любити, а не ненавидіти; величати, а не пліткувати; будувати, а не руйнувати; оздоровлювати, а не ранити; давати, а не забирати; усміхатись, а не скривлятись; робити відразу, а не відкладати; прощати, а не проклинати; молитись, а не впадати у розпач.  

Номер слайду 20

«Глядіть, щоб ніхто нікому не віддавав злом за зло, але завжди дбайте про добро один для одного й для всіх!» (1Сол. 5, 15). Знай, найвищий талант, милий друг, Це любити людей, так як себе І дарувати любов всім навкруг Навіть тому, хто ворог для тебе.

Номер слайду 21

Придумай власну коротку історію, яка переконує, що «золоте правило моралі» допомагає в повсякденному житті.

ppt
Додано
21 лютого 2019
Переглядів
9979
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку