Презентація " УПЕРЕДЖЕННЯ І ДИСКРИМІНАЦІЯ "

Про матеріал
Розробка уроку до інтегрованого курсу "Вчимося жити разом" ( Тренінг 2 "Ми - особливі"). Посилання на відео до презентації: https://www.youtube.com/watch?v=IWsvPxmbfrU
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

– Що було б, якби у світі залишилися люди лише одного віку (наприклад, похилого віку або немовлята)?Запитання для повторення:– Що доброго у правилах? Що може дра­тувати у правилах?– Назвіть декілька прав, які ви маєте у класній кімнаті, на шкільному подвір’ї або у своїй родині.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Упере́дження — хибна думка, яка складається про когось або про щось наперед, без ознайомлення, та пов'язане з нею ( з думкою ) відповідне ставлення.

Номер слайду 6

Ознаки упередження. Негативні зауваження. Особа зневажливо висловлюється про групу людей, яка їй не подобається. Уникання. Вона не бажає спілкуватися з людьми, які належать до цієї групи. Дискримінація. Упереджена особа не допускає членів непопулярної групи до певних робіт, місць проживання або соціальних послуг. Фізичні напади. Вона підтримує насильницкі дії, метою яких є залякати людей, котрих ненавидить. Знищення. Вона бере участь у самосудах та масових вбивствах.

Номер слайду 7

ДИСКРИМІНАЦІЯ (лат. Discriminatio - розрізнення) - обмеження прав людини за певною ознакою.

Номер слайду 8

Види дискримінації: Расова — будь-яке розрізнення, основане на ознаках раси, кольору шкіри, родового, національного чи етнічного походження. Статева — обмеження прав людини за ознакою статі. Мовна —відмінність, виключення, обмеження або перевага, що заперечує або зменшує рівне здійснення прав, засноване виключно на використанні людини або групи людей певної мови. Релігійна — обмеження людей в правах за ознакою їх релігійної приналежності.

Номер слайду 9

ПЕРЕГЛЯД ВІДЕОРОЛИКА «Ставлення до багатих і бідних дітей»

Номер слайду 10

Запитання для обговорення. Як різнилося ставлення людей до дівчинки в різних ситуаціях?Як ви гадаєте, в чому причина розбіжностей?Чому ще можуть ставитися упереджено до людини?

Номер слайду 11

ВИСНОВОКДискримінація не виникає на порожньому місці. Вона починається з того, що певній групі людей (дівчатам,хлопцям, дорослим, старим, чорним, білим) приписують якісь негативні риси —лінощі, недоумкуватість, хитрість тощо. Таке ставлення називають упередженим.

Номер слайду 12

Вправа «Відкритий мікрофон» По черзі продовжте фразу: «На цьому уроці...»

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
17 січня 2020
Переглядів
3107
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку