Презентація. Урок - мовне кафе "Вправи на використання займенників для зв`язку речень у тексті"

Про матеріал
Подана презентація є мультимедійними супроводом нетрадиційного уроку-мовного кафе української мови за темою " Вправи на використання займенників для зв`язку речень у тексті" у 4 класі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У мовному кафе Вправи на використання займенників для зв 'язку речень у текстах

Номер слайду 2

Пролунав уже дзвінок. Час почати нам урок. В гості до української мови завітаємо. Секрети творчості пізнаємо! * Я очікую … * На уроці мене чекає … * Я сподіваюся …

Номер слайду 3

Частина мови, яка вказує на предмети, їх ознаки, кількість, але не називає їх. Частина мови, яку замінює займенник, вказуючи на предмет . Частина мови, яку замінює займенник, вказуючи на ознаку предмета. Частина мови, яку замінює займенник, вказуючи на кількість предметів. КЕ ФА

Номер слайду 4

LEGO - тести1ос., мн.1 ос., одн.2 ос., мн.2 ос., одн.3 ос., мн.3 ос., одн.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Перша квіточка весняна Тихо під сніжком куняла. Вітерець дмухнув тепленький, І з’явився цвіт біленький.

Номер слайду 7

перші, Підсніжники-, весни, провісники. Підсніжники - перші провісники весни.

Номер слайду 8

Оживи фото!

Номер слайду 9

Була весна весела, щедра, мила, промінням грала, сипала квітки, вона летіла хутко, мов стокрила. За нею вслід співучії пташки!

Номер слайду 10

І група Підсніжники пробивають собі дорогу до сонця крізь шар снігу. Вони тягнуть свої білі голівки до сонця. ІІ група Проліски були зовсім маленькі й тендітні. Від їх блакиті в лісі було затишно і тепло. ІІІ група Жовтий килим кульбабок встеляє луки. Вони нагадують сонечка, що закривають свої голівки на ніч. ІVгрупа Конвалія – цінна окраса наших лісів і дібров. Ніжні пахучі її дзвіночки втілюють в собі радощі весни.

Номер слайду 11

Я народилася в небесній високості. Вітер опустив мене на землю. Весело мені було кружляти в танку. Зі мною гралися вітер і мороз. На мене дивилися пташки і люди.

Номер слайду 12

Вона народилася в небесній високості. Вітер опустив її на землю. Весело їй було кружляти в танку. З нею гралися вітер і мороз. На неї дивилися пташки і люди.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Калина-це народний символ України. Гарна вона кожної пори року. ЇЇ кущ завжди прикрашав подвір’я. Про неї складено багато легенд. Вона від ста хвороб лікує.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Утвори прислів‘я https://learningapps.org/display?v=phh3ax4ej21

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
15 червня 2021
Переглядів
692
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку