​Презентація. Урок 7 «Зустріч музичних жанрів», 3 клас (Аристова, Сергієнко)

Про матеріал

Презентація до уроку з музичного мистецтва у 3 класі загальноосвітньої школи . Урок 7 «Зустріч музичних жанрів» розроблена за підручником Аристової, Сергієнко.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зустріч музичних жанрів

Номер слайду 2

• Як називається музичний жанр - вистава, в якій всі виконавці лише співають?• Як називаються виконавці, що співають окремо від інших?• Якщо співають гуртом?

Номер слайду 3

Визначте на ілюстрації, де співає соліст, а де хор.

Номер слайду 4

• Як називається фрагмент опери «Кармен», який ми слухали у 2 класі? • Чим він вам запам’ятався?

Номер слайду 5

Жорж Бізенародився в Парижі 25 жовтня 1838 р

Номер слайду 6

Увертюра – це інструментальний вступ до опери, балету, симфонії, вистави, кінофільму.

Номер слайду 7

Слухання музики. Жорж Бізе, увертюра до опери «Кармен».• Який характер музики?• Чи є в ній знайомі вам інтонації?• Що притаманне музиці увертюри: пісенність, танцювальність чи маршовість?• Які засоби музичної виразності допомагають це відчути?• Чи можна визначити, яка ознака в цьому фрагменті головна – пісня, танець, марш?

Номер слайду 8

Визначте, який оркестр із зображених на фотографіях може виконувати увертюру

Номер слайду 9

МУЗИЧНА АБЕТКАНотки можуть розміщуватися на лінійках, між ними, під та навіть над лінійками.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ЗАВДАННЯОберіть правильну відповідь. БАЧИМО – звуки чи ноти. ЧУЄМО – звуки чи ноти.

Номер слайду 12

Слухання музики. Анатолій Загрудний «Будем козаками»• Які ознаки музики – пісенність, танцювальність, маршовість - можна почути в цій пісні?• На яких музичних інструментах вона виконується?

Номер слайду 13

Роздивіться репродукцію картини «Козак Мамай» і пригадайте: • Які улюблені музичні інструменти козаків?

Номер слайду 14

кобзабандура. Кобза і бандура – українські народні струнно-щипкові інструменти. Під їх супровід мандрівні співці виконували свої пісні, здебільшого про народних героїв - козаків

Номер слайду 15

Анатолій Загрудний «Будем козаками»Ми, веселі і завзяті діти України,Дуже любимо співати пісню солов`їну. Приспів (2 р.): Гей! Хто любить Наш козацький край,З нами пісню Дзвінко заспівай!Ми кохаємося гідно в українській мові. Розцвітай, наш краю рідний, квітами любові. Приспів (2 р.): Не сумуйте, гори й ріки, не журіться, мами: Коли виростем великі - будем козаками!

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКАМи січем, січем капусту (долоньками рухати в гору-вниз, імітуючи рух ножа)І гарненько моркву трем,(кулачками рухати вперед-назад, імітуючи тертя)Ще і солі додаєм (потирати пальчиками, імітуючи посипання сіллю)І у бочки все кладем.(імітувати рух набирання у жмені і висипання у бочку)Потім котим бочку в льох.(імітувати рух котіння бочки по землі)Як стомилися ми! Ох!(витираємо піт з лоба)

Номер слайду 18

Як гадаєте, чи можуть тепер помиритися Марш із Танцем і Піснею? Який музичний твір ми слухали на уроці?Як називається інструментальний вступ до опери, балету, симфонії, вистави, кінофільму? Якого характеру увертюра, яку ми почули на уроці?Які почуття у вас викликав цей твір?Підсумок уроку

Номер слайду 19

pptx
Додано
19 серпня 2018
Переглядів
2618
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку