​Презентація. Урок 8 «Зустріч музичних жанрів», 3 клас (Аристова, Сергієнко)

Про матеріал

Урок 8 «Зустріч музичних жанрів». Презентація до уроку з музичного мистецтва у 3 класі загальноосвітньої школи розроблена за підручником Аристової, Сергієнко.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зустріч музичних жанрів

Номер слайду 2

• Пригадайте музичні жанри, які ми вже знаємо. Це опера, балет, симфонія.

Номер слайду 3

Слово «прелюдія» означає «вступ»

Номер слайду 4

За своє творче життя він написав багато творів для фортепіано, прелюдії, ноктюрни (всього близько 20-ти), полонези, вальси, експромти, 52 мазурки. Могила Шопена на кладбище Пер-Лашез в Париже

Номер слайду 5

Слухання музики. Фридерик Шопен «Прелюдія № 7» Який характер музики?Що найбільше виражено в цьому творі: пісенність, танцювальність чи маршовість?Які засоби музичної виразності допомагають це відчути?

Номер слайду 6

Слухання музики. Фридерик Шопен «Прелюдія № 20» Який настрій п’єси?Що найбільше виражено в цьому творі: пісенність, танцювальність чи маршовість?

Номер слайду 7

Слухання музики Едвард Гріг «Ранок» із сюїти «Пер Гюнт»Що ви уявляєте: чи це ранок, чи день, а може вечір? Який настрій передає музика?

Номер слайду 8

МУЗИЧНА АБЕТКАПерша нотка, з якою ми з вами подружимось, звати ДО. Вона розташувалася на додатковій лінійці під нотним станом.

Номер слайду 9

Анатолій Загрудний «Будем козаками»Ми, веселі і завзяті діти України,Дуже любимо співати пісню солов`їну. Приспів (2 р.): Гей! Хто любить Наш козацький край,З нами пісню Дзвінко заспівай!Ми кохаємося гідно в українській мові. Розцвітай, наш краю рідний, квітами любові. Приспів (2 р.): Не сумуйте, гори й ріки, не журіться, мами: Коли виростем великі - будем козаками!

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКАБігла мишка по ліску,(біжимо по колу, як мишка) скаче жабка у ставку,(скачемо, як жабка) зайчик наздогнав лисичку, печуть разом паляничку.(знаходимо собі пару, плескаємо в долоньки)А ведмедик іде пішки,клишоногі в нього ніжки.(ходимо на зовнішній стороні стопи, як ведмедик)

Номер слайду 12

З яким новим музичним жанром ми познайомились? Прелюдії якого композитора ми слухали? Які почуття у вас викликали ці твори?Підсумок уроку

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Тарантюк Роман Миколайович
    Дякую ! подальших творчих успіхів.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 серпня 2018
Переглядів
1953
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку