Презентація " Урок – віночок Тема. Повторення правопису слів із дзвінкими приголосними в кінці та в середині слів перед глухими. "

Про матеріал
Мета: узагальнити знання учнів про дзвінкі та глухі приголосні, удосконалювати уміння і навички правильного написання слів, правильно підбирати перевірні слова; розвивати мовлення, фонематичний слух, збагачувати словниковий запас та знання про народні українські символи; виховувати до них любов та повагу, Виховувати охайність, старанність, самостійність, сумлінне ставлення до роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок – віночок Повторення правопису слів із дзвінкими приголосними в кінці та в середині слів перед глухими.

Номер слайду 2

І. Організація класу. Знову день почався, діти. Всі зібрались на урок. Тож пора нам поспішати, Кличе в подорож дзвінок. А урок наш незвичайний «Грою» - всі його зовуть. Щоб урок був цей цікавий, Ти активним мусиш буть .

Номер слайду 3

Український віночок - не просто краса, а й оберіг, бо в ньому є чаклунська сила, що знімає болі, береже волосся, зцілює душу. Цей звичай плести віночки прийшов до нас з давнини. Дівчата плели віночки з 7 квіточок.

Номер слайду 4

Хвилинка каліграфії  Вв Іі Кк Нн Оо - Вінок. Звуко - буквений аналіз слова. Вінок – 5б., 5зв., 2гол., 3 приг., 2скл.

Номер слайду 5

Яблуневі квіти - символ материнської любові. Торкаючись віночком з яблуневих квітів до голів маленьких дітей завжди говорили: " Мати - яблуня моя! Дай моїй донечці здоров'я і долі щасливої".

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Барвінок - символ життя. Тягнеться до людської оселі. Взимку відвар з барвінку п'ють від простуди, влітку прикрашають святковий хліб, хату, плетуть весільні віночки. Росте в лісах. Він не боїться морозів.

Номер слайду 8

Посадка приказкалегкий книжковий-садити-казати-легенький-книжечка

Номер слайду 9

Любисток - люди люблять не тільки за пахощі, а й за лікувальні властивості. Ним миють волосся, освіжають кімнати, купають маленьких дітей. Тому це символ людської відданості, уміння бути корисним.

Номер слайду 10

Побудова речень за поданими словами.а) лізти, у, Щоб, рибку, треба, воду, їсти. Щоб рибку їсти, треба у воду лізти.

Номер слайду 11

б) До, стежка, доброї, криниці, утоптана, до.  Побудова речень за поданими словами. До доброї криниці стежка утоптана.

Номер слайду 12

Калина - символ краси і дівочої вроди. Суцвіття завжди було в центрі віночку. Росте калина по тінистих лісах, в гаях. Це символ рідної землі.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Волошка - це символ людського прозріння, краса і велич неба. Волошка - лікарська рослина. Відвари з неї п'ють при сильному кашлі.

Номер слайду 15

Види речень за метою висловлювання. Коли легкий вітерець доносе до нас запах польових квітів?Зірви солодку ягідку, яка червоніє в травичці.

Номер слайду 16

Мак - символ боротьби українського народу за волю. Кожна людина втрачала когось рідного у цій боротьбі. І процвітала пролита кров маковою квіткою в українському вінку.

Номер слайду 17

Робота з текстом. Вибіркове письмо. Сте...ка до школи Кожного ранку я поспішаю до школи лісовою сте...кою. Падають з неба ле..кі сніжинки. Шви...ко йду лісом і милуюся своїми друзями. Просто не впізнати стрункого ду...ка і красуні бері...ки. За весну і літо вони дуже підросли. А зараз стоять по обидва боки сте...ки у білих шу...ках. Чекають нової весни. жжгдбзжб

Номер слайду 18

Безсмертник - дарує здоров'я роду людському. Чи виразки, чи ранки дуже гоїть.

Номер слайду 19

- А чи може бути віночок гарним без різнокольорових квіточок і стрічок. Коричнева - символ землі-годувальниці. Жовта - символ сонця. Світло-зелена - символ краси і молодості. Блакитна - символ неба і води, що дають силу і здоров'я. Оранжева - символ хліба. Малинова - символ душевності й щиростіРожева - символ достатку.

Номер слайду 20

Самостійна робота на картках. Творча робота в парах. Вставити потрібні слова . Мова наша…………. прислів' ями, Приказками, …………, переказами.І легендами, і піснями, і…………………Тож давайте ………………. ці джерела. Слова для довідок: берегти, народними, казками, рідними, багата, дорогими.

Номер слайду 21

https://wordwall.net/uk/resource/34515160/%D0%B4%D0%B7%D0%B2%D1%96%D0%BD%D0%BA%D1%96-%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D1%83%D1%85%D1%96-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%BD%D1%96 Інтерактивна вправа «Дзвінкі та глухі приголосні»

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Молодці!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
1 лютого
Переглядів
119
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку