Презентація " Урок виразного читання"

Про матеріал
Темп читання — це швидкість читання. Буває повільний, середній, пришвидшений та швидкий. Найчастіше твори читаються в середньому темпі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок виразного читання

Номер слайду 2

Як потрібно розказати вірш, щоб слухати його було цікаво? емоційно; розбірливо; з вираженням почуттів; з паузами; з правильними логічними наголосами; з відповідною мімікою та жестами; з відповідною інтонацією; з правильним темпом.

Номер слайду 3

Літературознавчий словничок Темп читання — це швидкість читання. Буває повільний, середній, пришвидшений та швидкий. Найчастіше твори читаються в середньому темпі. Інтонація відповідно до мети висловлювання буває розповідною, питальною, спонукальною, окличною, здивування, захоплення, зіставлення, пояснення тощо. За допомогою інтонації виражаються почуття, емоції.

Номер слайду 4

Пауза — це коротка зупинка голосу. Коротка пауза використовується найчастіше, коли в реченні стоїть кома, середня — при двокрапці, довга — при тире, крапці, трикрапці, у кінці віршового рядка. Логічний наголос — це виділення голосом слова, найважливішого для розуміння змісту висловлювання.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Сенкан – це п’ятивірш, тобто вірш, який складається з 5 рядків. Іменник. 2 прикметника. 3 дієслова. Речення з 4 слів. Синонім.

Номер слайду 9

Наприклад Україна. Красива, рідна. Оберігає, звеселяє, чарує. Дає нам змогу розвиватися. Держава.

Номер слайду 10

Домашнє завдання Підготуватися до контрольної роботи, С. 4 – 34 – повторити теорію про різновиди народних пісень, пісні літературного походження.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Віталіївна Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
23 лютого 2019
Переглядів
15194
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку