Презентація уроку на тему: "Будова та призначення шаф КТПВП"

Про матеріал

Розробка уроку для учнів закладів професійно (професійно-технічниної) освіти на уроки виробничого навчання, за професією "Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пристрій та призначення шаф КТПВП

Номер слайду 2

Кінцева ціль. Після закінчення вивчення теми, учень буде здатний продемонструвати знання пристрою і призначення шаф комплектних розподільних пристроїв власних потреб відповідно з технічним описом та інструкцією по експлуатації ІВЕМ.674832.008 ТО.

Номер слайду 3

Проміжні ціліПЦ-1 Пояснити призначення комплектних розподільних пристроїв власних потреб. ПЦ-2 Пояснити будову та принцип роботи КТПВП. ПЦ-3 Назвати вимоги до розміщення та монтажу шаф КТПВП. ПЦ-4 Перерахувати роботи, які виконуються перед включенням КТПВП.

Номер слайду 4

Призначення КТПВПКомплектні трансформаторні підстанції власних потреб (КТПВП) призначені для електропостачання споживачів власних потреб електростанцій.

Номер слайду 5

Технічні характеристики КТПВП1 Номінальна напруга0,4 к. В.2 Амплітудне значення струму електродинамічноїстійкості збірних шин з боку низької напругипри потужності :250 к. ВА.400 к. ВА.630 і 1000 к. ВА.16 к. А.25 к. А.50 к. А3 Температура навколишнього середовища для виконань : У304-40 0 С до +40 0 С+1 0 С до +45 0 С4 Відносна вологість навколишнього повітря при+20 0 С 80%5 Висота над рівнем морядо 1000 м.6 Навколишнє середовище. Не вибухонебезпечна

Номер слайду 6

Комплектна трансформаторна підстанція власних потреб складається з:силового трансформатора панелей стикування шинних перемичок шаф низьковольтних розподільчих пристроїв. Пристрій КТПВП

Номер слайду 7

Пристрій КТПВПШафи низьковольтних розподільчих пристроїв поділяються на: Ввідні    Загальносекційні    Лінійні    Керування

Номер слайду 8

Загальний вигляд КТПВП

Номер слайду 9

ПУ-ЦРЕО-023 Зовнішній вигляд шаф КТПВП

Номер слайду 10

Ввідна шафа КТПВПМісце встановлення вимикача серії «Електрон»

Номер слайду 11

Лінійна шафа КТПВП Релейні осередки. Силові осередки

Номер слайду 12

Шафи керування шафа Загальносекційного управління (ШЗУ)Шафа керування

Номер слайду 13

Автоматичне включення резерву в КТПВПЯвний резерв. АВР вводів живлення внаслідок автоматичного включення резервного трансформатора.. Неявний резерв. АВР шляхом автоматичного включення секційного вимикача.

Номер слайду 14

Розміщення і монтаж КТПВПРозміщення і монтаж зводиться до наступного:1. Силовий трансформатор і шафи розподільного пристрою встановлюються в суворій відповідності з компоновочним кресленням і з'єднуються між собою.2. Шафи й панелі стикування приварюються до закладних швелерів, які повинні мати електричний контакт з контуром заземлення.3. Бічні стінки і дахи шаф з'єднуються між собою болтовими кріпленнями. Застосування зварювання забороняється.

Номер слайду 15

Розміщення і монтаж КТПВП4. З'єднання збірних шин між собою в шафах розподільного пристрою здійснюється зварюванням за допомогою накладок. З'єднання мідних шин (тропічне виконання) - за допомогою болтового з'єднання.5. При наявності в КТП шинної перемички між рядами шаф однієї секції визначається, між якими шафами повинна встановлюватися перемичка і призначення кожної її складової частини. 6. У силових осередках, з вимикачами А3700, знімаються скоби транспортного кріплення.

Номер слайду 16

Вказівка ​​заходів безпеки Для виконання ремонту обладнання КТП допускається спеціально навчений ремонтний персонал, який має відповідну групу з електробезпеки і вивчив конструкцію, принцип роботи та особливості ремонту обладнання КТП. При виробництві профілактичних або ремонтних робіт без зняття напруги з збірних шин необхідно пам'ятати, що нерухомі верхні контакти в осередках вимикачів А3700 завжди знаходяться під напругою.

Номер слайду 17

Вказівка ​​заходів безпеки Після вилучення вимикача за межі осередку, двері шафи повинні бути закриті. Знімання висунутих з осередків вимикачів "Електрон" і підйом для вкочування в осередок проводиться за допомогою підйомного візка.

Номер слайду 18

Підготовка до роботи КТПВП Перед введенням в роботу змонтованих КТП проводиться налагодження і приймально-здавальні випробування. Обслуговуючому персоналу повинна бути передана необхідна технічна документація. Перед введенням в роботу, після ремонту або тривалих перерв у роботі, слід робити вимірювання опору ізоляції збірних шин КТП. Величина опору ізоляції кожного КТП повинна бути не менше 0,5 МОм.

pptx
Додано
19 жовтня 2018
Переглядів
1238
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку