Презентація уроку на тему "Формування ідеалу українця нової генерації на прикладі життєпису учасників Ініціативної групи Першого грудня"

Про матеріал
Урок - презентація з використанням відео матеріалів складений з метою формування в учнівської молоді громадянських компетентностей на основі цінностей УХВЛ; на прикладі життєпису Ігоря Юхновського виховання високих громадянських якостей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель української мови та літератури і зарубіжної літератури. Хмелиськівської загальноосвітньої школи І – ІІ ступенів. Підволочиського району. Веретюк Л. В. Урок на тему ,,Формування ідеалу українця нової генерації на прикладіжиттєпису учасників Ініціативної групи Першого грудня”

Номер слайду 2

Мета уроку: формувати в учнівської молоді громадянські компетентності на основі цінностей УХВЛ; на прикладі життєпису Ігоря Юхновського виховувати високі громадянські якості; почуття патріотизму та любові до рідної землі; повагу до власної історії; шанобливе ставлення до державних святинь і законів, до української мови та культури.

Номер слайду 3

Ініціативна група “Перше грудня” - об’єднання моральних і духовних авторитетів нації 8 грудня 2012 року представила Українську Хартію вільної людини - систему цінностей, які пропонуються авторами для ідентифікації сучасного українця в сучасному світі. 

Номер слайду 4

відповідальність,морально – духовні та європейські цінності,самостійність мислення,наполегливість у справах,патріотизм і любов до Батьківщини, єдність політичних рішень,бути новатором,почуття власної гідності. Цінності, закладені в Хартії, пропагують  найважливіші чесноти для молодого покоління:

Номер слайду 5

1. Бути вільною людиною2. Бути українцем3. Бути активним громадянином4. Любити5. Мислити6. Бути господарем7. Бути лідером8. Бути відкритим суспільством9. Бути успішною державою10. Бути учасником демократичної спільноти народів.10 орієнтирів — напрямів праці, в яких слід працювати кожному українцеві, аби жити як «вільна людина у вільній країні»

Номер слайду 6

Академік без грамоти

Номер слайду 7

Ігор Юхновський, Герой України, фізик та політик, історик, без перебільшення – один із будівничих Української держави. Покинув наукову діяльність, щоб допомогти Україні стати незалежною.

Номер слайду 8

(відео 1)

Номер слайду 9

Активна  життєва позиція І. Р. Юхновського спонукають його у другій половині 80-х років до діяльної участі у громадському і політичному житті країни. Він, як організатор Львівської регіональної організації «Меморіал», зробив багато для реабілітації жертв сталінських і брежнєвських репресій, для відкриття та надання розголосу злочинів НКВС. Після того, як він став депутатом, почався новий етап його державно-політичної діяльності. Ігор Юхновський доклав чимало зусиль для того, щоб була розроблена і прийнята Декларація про державний суверенітет України і Акт про незалежність України, також був одним з ініціаторів і авторів закону про економічну самостійність України. Очолював український парламент у час прийняття Акту про проголошення незалежності України 1991 року. І. Р. Юхновський – один із ініціаторів й активних сподвижників написання нової Конституції України, яка за його діяльної участі була прийнята в 1996 році.

Номер слайду 10

(відео 2)

Номер слайду 11

Український космополіт – волинянин, львів’янин, галичанин і киянин.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

“Успіх дістається людині перш за все через працю, зусилля. Сукупність завершених бажань, цілей і планів буде створювати вас самих як людину, як особистість. Оце – творення людини, особистості, власного неповторного обличчя – і є тим успіхом”.

Номер слайду 14

“У житті бувають випадки, коли завдання суспільні беруть гору над завданнями професійними. І якщо ти людина, часточка свого народу, то в ситуації, що склалася, мусиш залишити навіть улюблену справу заради чогось вищого, вже не твого, а загальнонаціонального, вселюдського... Творення незалежної Української держави мені видалося набагато важливішим, ніж творення нових ідей у галузі статистичної фізики“. Стань творцем свого життя

Номер слайду 15

Щастя – це одержати результат. Результат твоїх мрій, зусиль і праці. 

Номер слайду 16

Елітою держави є талановиті люди. Талановита людина ніколи не відмовиться від справи, яку робить, і вона буде відчувати внутрішню гідність. Внутрішня гідність потрібна для того, щоб людина спокійно себе перед іншими людьми почувала, щоби вона могла спокійно їм говорити правду, різку правду, і не боялась за себе.

Номер слайду 17

“Велика віра в перемогу, оптимізм та вміння мислити нестандартно й сміливо завжди надихали та вели суспільство вперед. Адже велике бажання відкривати нові обрії, повсякчас наштовхувало інших до нових високих завдань і спонукало до нових звершень в ім’я Української держави”.

Номер слайду 18

«Вдосконалення полягає в тому, що від Сонця на Землю йде постійно потік енергії. Чим більше енергії від Сонця ми засвоюємо, тим ми сильніші». Принцип вдосконалення

Номер слайду 19

Бог ніколи не допоможе лінивим. Бог ніколи не робитиме чуда там, де його не хочуть здобути. Я переконаний, що ми врешті-решт організуємося, станемо жорсткими, дисциплінованими, субординованими. 

Номер слайду 20

(відео 3)

Номер слайду 21

Академік І. Р. Юхновський і сьогодні продовжує активно працювати на зміцнення авторитету фундаментальної науки, на покращення іміджу української держави і майбутнє України

pptx
Додано
9 лютого 2021
Переглядів
586
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку