Презентація уроку по темі "Волейбол"

Про матеріал
План – конспект уроку з фізичної культури. Тема: Спортивні ігри. Розділ: Волейбол. Мета: Розвивати швидкісно-силові якості; увагу, формувати правильну поставу. Вдосконалювати вміння передачі м’яча двома руками зверху, знизу, уміння діяти в групі, колективі. Підвищувати інтерес учнів до уроків фізичної культури. Завдання уроку: 1. Історія виникнення сучасного волейболу 2. Продовжувати вивчати передачу м'яча знизу та зверху. 3. Вивчити верхню подачу. 4. Провести навчальну гру. Очікувані результати Учні повинні знати: Учні повинні вміти: Елементи гри у волейбол та історію виникнення сучасного волейболу. Виконувати передачі зверху, знизу двома руками та верхню подачу. Інвентар для практичної частини уроку: свисток, секундомір, волейбольні м’ячі, мультимедійна дошка, комп’ютер. Місце проведення: спортивний зал школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала урок:вчитель фізичного вихованнягімназії №3 Тонконог Людмила Миколаївна

Номер слайду 2

Тема. В о л е й б о л (“ЛЕТЮЧИЙ М’ЯЧ”)

Номер слайду 3

Історія гри волейбол. Підготувала група І

Номер слайду 4

Історія виникнення волейболу Волейбол зародився у 1895 році у США. Ініціатором гри вважається учитель фізкультури Вільям Морган. Він хотів, щоб гра не вимагала складного обладнання, мала доступні правила та не обмежувала вікові бар’єри. Із 1964 року волейбол включений в програму Олімпійських ігор.

Номер слайду 5

Волейбол в Україні У 2019 році українському волейболу виповнюється 94 років. У 1925 році у місті Харкові за кілька днів були зведені перші волейбольні майданчики. Почалися масові змагання, які, власне. І поклали розвиток волейболу в Україні. У складі збірної СРСР наші волейболісти стали чемпіонами ХІХ Олімпійських ігор.

Номер слайду 6

Правила гри у волейбол. Підготувала група ІІ

Номер слайду 7

Правила гри Майданчик ― довжина 18 м, ширина 9 м. Розділений сіткою на 2 рівні частини. Висота сітки від 220 см до245 см. Вага м'яча 260 г. Команда ― із 6 гравців. Завдання команди: прийняти подачу суперників і відбити м’яча через сітку набік супротивників. При цьому можна зробити не більше 3-х передач. Гравець не має права торкатися м'яча двічі поспіль. Рахунок гри до 25 очок, 3-5 партій. 123456 Б О К О В А Л И Ц Е В АС І Т К А

Номер слайду 8

Елементи гри у волейбол. Підготувала група ІІІ

Номер слайду 9

Передача двома руками зверху

Номер слайду 10

Прийом м’яча знизу

Номер слайду 11

Подача (верхня)

Номер слайду 12

pptx
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
1833
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку