Презентація "Городки"

Про матеріал
Дана презентація допоможе вчителю або учням краще підготуватися до уроку, є своєрідною шпаргалкою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виконала: Киндюк Марія. Городки

Номер слайду 2

«Городки» - це старовинна російська народна гра, в процесі вивчення якої, діти поширюють знання стосовно спортивних ігор; здійснюється оздоровлення організму, закріплюються фізичні навички, підвищується. емоційний тонус. Гра «Городки» має змагальний характер, тому спонукає дітей якісніше виконувати рухи. Під час цієї гри закріплюються такі поняття: «вихідне положення», «прицілювання», «замах», «виконання кидка».

Номер слайду 3

Гарною допомогою є реалізація завдань валеологічного спрямування. Так як діти під час гри вивчають свій організм, назви його частини: тулуб, руки ноги, коліна, носок, плече, суглоб. Гра у городки доступна дітям старшої та підготовчої до школи груп. Вона розвиває окомір, кмітливість, точність рухів, зміцнює м’язи рук і тулуба, підвищує емоційний тонус, виховує витримку і наполегливість.

Номер слайду 4

Для цієї гри потрібні городки і битки. Вони можуть бути дерев’яними або пластмасовими. Перед тим як проводити гру в городки, необхідно навчити дітей кидати битку по городках не тільки влучно, а й правильно. Є два способи кидання битки: ліктьовий та плечовий.

Номер слайду 5

Після того як діти навчаться виконувати кидок битки, можна проводити гру, в яку можуть грати двоє або кілька дітей. Мета гри полягає в тому, щоб витратити найменшу кількість биток для вибивання певної кількості фігур. Для дошкільнят використовують до 6-8 фігур.

Номер слайду 6

В процесі гри діти навчаються грати в колективі, радіти досягненням однолітків, боротися за перемогу, а також з честю приймати поразки. Під час проведення попередньої роботи та самої гри удосконалюються вже набуті раніше знання та навички. Програма «Городки» розроблена згідно з вимогами нової редакції Базового компонента дошкільної освіти України та Програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі».

Номер слайду 7

Номер слайду 8

pptx
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
1974
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку