Презентація уроку: "Прибуток підприємства"

Про матеріал

В економічній науці та господарській діяльності розрізняють такі види прибутків:

►прибуток бухгалтерський;

► нормальний прибуток;

► економічний прибуток.

Бухгалтерський прибуток — це різниця між ціною реалізованої продукції і витратами на її виробництво

Нормальний прибуток — це винагорода за підприємницьку діяльність.

Економічний прибуток — це різниця між бухгалтерським і нормальним прибутком.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Щоб дійти до мети, треба перш за все йти». французький письменник Оноре де Бальзак

Номер слайду 2

Економічний диктант. 1. Витрати, які не залежать від обсягів виробництва. 2. Витрати зростають зі зростанням виробництва. 3. Сума зовнішніх і внутрішніх витрат. 4.Показують загальний обсяг ресурсів, використаних для створення певного обсягу продукції. 5.Сума грошових витрат підприємства на виробництво і збут одиниці продукції. 6.Якщо загальні середні витрати дорівнюють 100, а кількість виробленої продукції 4 од., то чому дорівнюватиме сума загальних витрат. 7. Оплата праці, насіння і посадковий матеріал, паливно-мастильні матеріали, мінеральні та органічні добрива, автотранспорт, амортизація основних засобів, корма, інші затрати. 8. Собівартість одиниці продукції =

Номер слайду 3

Девіз: «Душу і серце в роботу вклади, кожну хвилину в труді бережи». У – увага Р - розум О – організованість К – кмітливість

Номер слайду 4

Тема уроку: «Прибуток підприємства» Мета уроку: навчальна – формувати знання про прибуток підприємства ; розвиваюча – розвивати економічне мислення, допитливість і самостійність; виховна – виховувати культуру спілкування.

Номер слайду 5

Мудрість, сформульована древнім китайським філософом Конфуцієм, говорить: «Скажи мені – і я забуду, покажи мені – і я запам’ятаю. Дай мені діяти самому – і я навчуся…»

Номер слайду 6

Вивчення нового матеріалу: 1. Сутність та значення прибутку. 2. Види прибутку. 3. Рентабельність підприємства. 4. Розрахунок показників прибутковості підприємств.

Номер слайду 7

1. Сутність та значення прибутку. Прибуток – це основний показник ефективності роботи підприємства. Прибуток = Дохід – Витрати.

Номер слайду 8

В. Сухомлинський писав: « у грі розкривається перед дітьми світ, творчі можливості особистості. Без гри немає і не може бути повноцінного дитячого розвитку». Гра Побажання другу»

Номер слайду 9

Підприємство «Мамин хліб» є провідним підприємством, одним з найбільших на території Західного регіону України, лідером серед виробників хлібобулочних виробів в Україні. Тут випускається 150 видів хлібобулочних виробів.

Номер слайду 10

2. Види прибутку. В економічній науці та господарській діяльності розрізняють такі види прибутків: прибуток бухгалтерський; нормальний прибуток; економічний прибуток. Бухгалтерський прибуток — це різниця між ціною реалізованої продукції і витратами на її виробництво Нормальний прибуток — це винагорода за підприємницьку діяльність. Економічний прибуток — це різниця між бухгалтерським і нормальним прибутком.

Номер слайду 11

3. Рентабельність підприємства. Рентабельність – це показник ефективності виробництва. Р= П/С х100%, де Р- рентабельність, П - прибуток, С – собівартість.

Номер слайду 12

Гра «Міні брейн-ринг» Учні групи об’єднуються в три групи. Перемогу здобуде та команда, яка швидше дасть правильні відповіді на запитання й набере більшу кількість балів.

Номер слайду 13

Завдання 1. Учні отримують картку із завданнями. Перші 5 учнів, які самостійно виконали завдання, отримують оцінки. Решта учнів перевіряють правильність виконання в процесі коментування завдань учнями, що його правильно зробили.

Номер слайду 14

Завдання 2. «Вільне письмо». Учні мають написати все, що вони знають про прибуток. Аркуші із відповідями учні здають викладачу. Найкращі результати можна причепити на стенд, а відповіді використати на наступному уроці при перевірці домашнього завдання.

Номер слайду 15

Під час уроку учні були: У – уважні Ч – чемні Н – наполегливі І - інтелектуальні

Номер слайду 16

«Кожна людина народжується для якогось діла». Е. Хемінгуей.        Нехай кожен із Вас у своєму житті обере той шлях, те професійне спрямування, яке дійсно є особистим покликанням та буде приносити лише добро і радість людям. 

Номер слайду 17

Домашнє завдання Задача 1. Собівартість продукції, яку планують реалізувати, становить 50000 грн. при середній рентабельності продукції на підприємстві за звітний період 30 %. Обчисліть розмір прибутку підприємства. Завдання 2. Нехай Ви разом з учнями групи хочете заробити грошей. У Вас є лише знання, винахідливість, ентузіазм і рішучість. Запропонуйте шляхи отримання доходів.

ppt
Додано
30 листопада 2018
Переглядів
4731
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку