Презентація "Уроку Скринька українських народних казок. Визначення героїв казки Колобок" ( З використанням методу "Кубування")

Про матеріал

Тема. Скринька українських народних казок. Визначення героїв казки “Колобок"

Мета: поглибити знання дітей про казку як вид української народної творчості, навчити спостерігати за діями персонажів, запам'ятовувати послідовність подій ( сюжет), вчити глибоко відчувати казку, розкрити зміст понять “герої казки", “головний герой" давати характеристики головним героям, розвивати зв'язне мовлення, критичне мислення , спостережливість; відкривати для себе виховні цінності казки; формувати вміння виразно читати казку, збагачувати життєвий досвід дітей, виховувати в учнів прагнення до добра, порядності, любов до рідної мови , народної казки .

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Опишіть це…К ОЛОБОК– круглий– оранжевий– легковажний– оптиміст– безтурботний– обдурений– кмітливий

Номер слайду 2

Порівняйте це…

Номер слайду 3

Асоціюйте це…

Номер слайду 4

Проаналізуйте це…Чому втік колобок?НебезпекаІнтерес. ПустощіЯ рятую колобка. Колобок - невидимка. Колобок - велетень. Колобок - малятко. Колобок – змінює колір (колобок зрозумів, що його мають з’їсти ) (подивитися на світ за межами будинку ) (хотів пожартувати з бабою та дідом )

Номер слайду 5

Виберіть фрази які б залишилися у нашому класіРано прокидатися. Лінуватися. До роботи братися. Задумуватися над вчинками. Слухатися батьків. Старатися. Ледарювати. Без дозволу іти з дому. Розмовляти з незнайомцями. Обманювати. Бути ввічливим. Бешкетувати. Зберіть прислів'я. Знайдіть застосування…

Номер слайду 6

Аргументи «За» і «Проти»«За»Жартівливий. Веселий Впевнений у собі Відважний«Проти»Без дозволу пішов з дому. Розмовляє з незнайомцями. Хвалькуватий. Невихований. Лист Я вирішив просто подорожувати світом і не знав, що все так станеться. Я гадав, що всі такі добрі, як мої бабуся і дідусь. Але виявилося, що у цьому світі живуть злі, жорстокі, хитрі та підступні. Колобок

Номер слайду 7

Створення «вінегрету» з казок

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Оцупок Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 серпня 2018
Переглядів
2602
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку